Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Színek csökkentése

szint: könnyű


Minek belőle 16 millió, ha hárommal is hatásos megjelenést kapunk?!


 

Színtelítettség II.


szint: haladó

Korábban már adtunk egy tippet a színtelítettség növelésére, most viszont egy másik GIMP módszert ismertetünk. Mindkét megoldás a rétegek megkettőzésén és külön rétegen való telítettség állításon alapul, de a most következő lépéssor egy picit bonyolultabb. Na, nem kell azért megijednie senkinek. A leírás alapján a kezdők is könnyedén végigvihetik. Tegyetek egy próbát, és meglátjátok!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Színtelítettség II - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Kiinduló képünk egy őszi fotó, de ez a színeken kevésbé látszik. Szeretnénk, ha némileg élénkebbek, ragyogóbbak lennének. Ezt pedig egy jó kis színtelítettség növeléssel érhetjük el legkönnyebben.


2. Csak a szokásos
Mindjárt egy megszokott lépéssel, a kiinduló réteg megkettőzésével kezdjük. Ehhez kattints a Réteg/Réteg kétszerezése menüpontra. A színek erősségét a újonnan létrejött rétegünkön emeljük és a telítettséget összemossuk az alatta lévő eredetivel. Mindehhez még egy lépésre lesz szükséged, mégpedig a Mód menü Telítettség pontjára. Állítsd be ezt az opciót!


3. Maximumra
A színtelítettség növelését a Szűrők/Színek/Max RGB menüponttal érheted el. A megjelenő ablakban mindössze két lehetőséget jelölhetsz be. Ezek közül válaszd a Maximális csatorna megtartása opciót! (Bár alapból is ez lesz aktív)4.Mosogatás
A második réteg színei most teljes telítettségűek, ami számunkra enyhén szólva is sok. Vissza kell húznunk őket egy elfogadható szintre. Mivel a telítettség növelés a színterületek töredezettségét és nagyfokú zajosodását is magával hozza, először mossuk el a képet. A részletekre itt úgy sem lesz szükség.

Lépj a Szűrők/Elmosás/Gauss elmosás menüpontra és az ablakban állítsd be a fenti értékeket. Nálunk a vízszintes és függőleges elmosás is 10-10 pixel volt.5.Egy kicsit visszább
Most jöhet a túl erős színek visszahúzása. Még mindig a felső rétegen vagyunk és a Rétegek, Csatornák paletta Átlátszatlanság feliratú csúszkáját használjuk. Ezzel a felső színes réteget átlátszóbbá tesszük, kissé láttatni engedve az alatta lévő "sápadt" eredeti képet. A két réteg keveréséből előállíthatod az ideális színtelítettségű képet. Mi 40%-ra állítottuk, de ízlés szerint bárhová húzhatod.6.Itt az ősz
A képről most már nyilvánvaló, hogy milyen évszakban készült. Az avar elnyerte sárgás vöröses színét és a fák lombja is az eredetivel megegyező. Jó munkát végeztünk. Pihenjünk kicsit a következő GIMP tippig!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !