Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2010.10.16.

Redfield Face Control plugin

 


Babaarc, vagy baltaarc? Működésben a karikatúra plugin.


 

Lépcső / Kapu


A kis szünet után újra kapott két kép a belső terek világába kalauzol el bennünket. Az előző két képnek megfelelően folytatódó minőségi trenddel állhatunk szemben. Az érzékeny szem mellé felsorakozik az egyre átgondoltabb kompozíció és a szerencsés tónusválasztás, a megfelelő váltás színesről szürkeskálába.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Digitális Fotó elemzés

 

Digitális Fotó Elemzés - Lépcső


Lépcső

A Lépcső c. kép a minimál kategóriába sorolható. Nagyon leegyszerűsített látvány, a mértani alakzatoknak megfelelő (majdnem) mértani pontosságú kompozíció. A szerző jól tudja, hogy ezeknél a képeknél mennyire fontos a pontos sarokkivezetés, stb. A kicsi hiba is ide vezethető vissza. A dilemma tényleg komoly, jobb középen meghagyjuk-e a függőleges elem után a teret, ami ugye zavaró, de akkor a korlátok találkozása nem lesz jól pozicionálva. Talán lehetett volna találni olyan nézőpontot, ahonnan ezt is meg lehetett volna oldani. Balra alul is ez a probléma. Itt azonban egy vágással meg is oldható. Ha fent sincs meg a függőleges elem, alulra sem kell, és akkor a következő lépcsőfok kezdete is leesik, ami viszont elég zavaró. Én szeretnék a képre több kontrasztot. Ezek a jellegű képek nagyon megkívánják. A kép izgalmát nem a tónusrészletesség, hanem a formák ritmusa adja, s ezt csak erős kontraszt hatással, kevés tónusra redukálva lehet elérni. Ezekkel együtt - mert bár úgy tűnik, túl sok hibát lehetett a képnek felróni - ígéretes próbálkozással állunk szemben.


Digitális Fotó Elemzés - Földön, vízen, levegőben


Kapu

Nincs ez másképp a Kapu c. képnél sem. Remek szemmel választotta ki a témát. Még a világítás is pont ennek felel meg. A borult idő miatti szórt-szűrt fények megfelelő hangulatot teremtenek kissé fakó színeikkel, az árnyékhatások hiányának ellenére is megfelelő a különféle textúrák anyagszerűsége. A kép tartalma annyira átvitt értelmű, hogy hosszú ideig el lehet időzni előtte, és az ember képzelete számos gondolatot ébreszt önmagában. Ebből csupán a fent meghagyott két, lefűrészelt szerkezeti elem billentheti ki. Szigorúan le kell onnan őket klónozni! A kép túl jó ahhoz, hogy ott maradjanak. És még valami… Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy kell baloldalt a nagy, fekete flekk. A valós képen belül annyi szimetria és aszimetria van, hogy nyugodtan meg lehet hagyni körbe az azonos méretű kifutót. Mert bár annyira nem, mint a két fémgerendacsonk, de csak félrehúzza a szemet…

Szöveg: Vajda János
honlap

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !