Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2014.06.17.

Színezés Photoshopban

szint: könnyű


Kiszínezünk egy fekete-fehér képet


 

Színcsere


szint: haladó

A Photoshop Elements eszközpalettájának egyik fiókjában, a sok ecset között bújik meg egy érdekes eszköz, amellyel ezidáig még nem foglalkoztunk. A színcsere ecsettel egyszerűen és komolyabb kézügyesség nélkül (egy kicsi azért nem árt) festhetünk át egy színt egy nekünk tetszőre. De festhetjük nem tetszőre is, mint a következő leírásban. Ez még ilyet is tud.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Színcsere - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Nincs is annál unalmasabb, mint egy sárga gyermekláncfű, hisz mind olyan. Hogy nézne ki mondjuk lilában? Könnyű dolgunk van, mert a sárga terület viszonylag összefüggő tömböt alkot a képen. Ilyenkor hívhatjuk segítségül a színcsere eszközünket és a kézügyességünket.


2. Színcserélő
Az ehhez szükséges eszközt hol máshol találnánk, mint az eszközpalettán? A neve Color Replacement Tool és a B gombbal is előhívható. Ha a gomb nyomására nem ez az eszköz aktív, csak tartsd az egérmutatót a kijelölt ikonon és megkapod a fenti listát. Ennek alján található eszközünk.


3. Mik az opciók?
A színcsere eszköz lényegében egy toll, amellyel átfesthetsz egy bizonyos színt. A csereszínt az eszközpaletta alján lévő előtérszínnel határoztatod meg. Nálam ez egy ronda lilás árnyalat, csak, hogy szembetűnő legyen a változás, de bármilyen színt választhatsz.

Az eszköz további opcióit az ablak tetején találod. A Brush pontnál az ecsetméret adható meg. Nálunk ez 21 pixel volt, az ecset széle pedig egy kicsit elmosott lett. A Mode a festett és az alatta lévő eredeti szín összehatásmódját befolyásolja. Esetünkben ez Hue, vagyis színezet mód. A következő három ikon közül az utolsót választottam (Samplig: Background Swatch), a Limits menü pedig a Contiguous beállítást kapta.

Nagyon fontos a Tolerance, amely a színcsere erősségét határozza meg. alacsony értéknél, csak az ecset alatti terület színéhez hasonló részek változnak, magas értéknél viszont erősebb az ecsetvonás hatása. Mi 30% körüli értéket javaslunk.


4. Piktorkodunk
Következhet a sárga szín átfestése lilára. Szó szerint átfestésről van szó, hiszen az előbb beállított ecsettel végig kell futnunk a virág sárga szirmain. Az ecset széle nyugodtan kifuthat a sárga részből, akár a zöld szárra, akár a háttérre. Ha jól állítottuk be a tolerancia értéket, a színezés nem lesz másra hatással. A lényeg, hogy az ecset középpontjában lévő + jel mindig csak a sárga terület fölött haladjon át. Ez a referenciajel. Ha bármely színű pixel fölött áthalad, az ecset teljes területe alatt kicseréli ezt a színt a beállítottra.

Cikkünk csak emiatt kapott 'haladó' minősítést, hiszen nagyon pici egérkezelési gyakorlat és talán egy kis ügyesség is kell a pontos munkához. Érdemes a kép nézetét nagyítani, így sokkal pontosabban dolgozhatsz.5. Lila ruhában
A sárga virág új szirmokat öltött, ezúttal lilában pompázik hathatós segítségünknek hála. Ha pontosan dolgoztál ehhez hasonló eredményt kapsz. A Color Replacement Tool a Photoshop Elements leghatásosabb színcsere lehetőségét nyújtja, hiszen magunk alakíthatjuk a végeredményt.

Az alábbi linkeken megtalálod Photoshoppos és GIMP-es színcsere tippjeinket is.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !