Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPS Elements|2009.12.08.

Kontraszt emelése

 


Csak a középtónusok jöhetnek! A többiek maradjanak!


 

Szkennelt fotó vágása


szint: nagyon könnyű

Ennél a tippnél nincs helye hosszú bevezetőnek. A probléma egyszerű, a beszkennelt képeink körül maradt fehér részt szeretnénk eltüntetni. Lehetőleg minél gyorsabban.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Szkennelt fotó vágása - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Ha a szkennerünkhöz mellékelt szoftverben nincs beolvasási terület kijelölése opció, netán elfelejtettük bejelölni, vagy pontatlanul sikerült, vagy ha beolvasott papírképeink nem férnek el egyenletesen a szkenner tálcáján, mindig marad körülöttük egy fehér szegély, amire semmi szükségünk. Gyorsan meg kell tőle szabadulnunk. A GIMP két, végtelenül egyszerű megoldást kínál erre.


2. "A gyors"
Mindkettő a Kép főmenüpont alatt található, ráadásul egymás alatt. A gyorsabb megoldás a Kép automatikus vágása opció. Csupán egy kattintás és a GIMP szinte azonnal elvégzi a rábízott feladatot. A kérdés csupán az, mennyire pontosan?

Előfordulhat, hogy a parancs kiadása után is maradnak fehér területek a kép szélein. Ilyenkor jelenthet megoldást a következő menüpont.


3. "A pontos"
Ez az egzotikus Zealous vágás nevet viseli, de lényegét tekintve hasonló az előzőhöz, vagy például a Photoshop Trim parancsához. Némileg pontosabb eredményt várhatunk el tőle, persze lassabb működés ellenében.

Különösebb dolgunk itt sincs, csak rákattintani és várni néhány másodpercet. A pontos eredmény itt sem garantált és ilyen esetekben nem maradt más, mint a jó öreg kézimunka. Gondban lesz az automatikus vágógépünk akkor is, ha a kép kicsit ferde. Így egész biztosan nem kapunk pontos végeredményt.4."A vágott"
A vágás csak néhány másodperc - az automatikus opciónál, szinte csak tizedmásodperc - és egy menüpont bejelölésén túl semmi dolgunk nem lesz. Ha netán a vágás nem teljesen pontos és maradt még látható fehér terület a Segédvonalak című tippünket ajánlom. Ennek segítségével vonalakat húzhatunk a kép határaira, majd ehhez egyszerűen illeszthetjük a kijelölését, és körbevághatjuk.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !