Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.09.

Google Picasa 2. (IV.rész) - Effektek

 


Picasa 2, immár negyedszerre. Ezúttal lássuk az effekteket!


 

Képelem másolása


szint: haladó

Ezidáig még nem foglalkoztunk az intelligens klónozó eszközök csoportjában található Patch Toollal. Épp itt az ideje. Segítségével egy kijelölt területet, vagy mintázatot másolhatunk a kép egy másik részére, így elfedve a hibát, vagy kitöltve az üres részt. A Patch eszköz jelentősége annyi, hogy a másolt "folt" környezetét is figyelembe veszi, beleolvasztva azt új területbe.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Képelem másolása - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ma a kertészeti katalógusok kedvelt Photoshop munkamódszerével foglalkozunk. Alcímünk az is lehetne, "hogyan tegyünk bőtermővé és bővirágúvá egy átlagos növényfotót?".

Fenti képünk középterületére a szűkmarkú természet csak leveleket varázsolt, a büszke kertész azonban nem elégszik meg ennyivel. Ha a fene fenét eszik is, ott virág lesz, - gondolja magában, majd betölti kedvenc Photoshopját.


2. Foltozó
A kép más területéről vett mintát több módszerrel másolhatunk egy új részre. Itt van például a jó öreg klónozó eszköz, de azzal meg az a baj, hogy a minta szélei nem simulnak bele mindig a környezetbe, így el kell vele játszanunk egy kicsit.

Sokkal gyorsabb és szinte automatikus megoldás a Patch Tool (Folt eszköz) használata, amely a környezethez igazítja a másolt területet. Az eszköztár negyedik sorában lévő intelligens javító eszközök között találod, ha egy ideig nyomva tartod rajtuk az egérmutatót.

Kiválasztása után a nyilakkal jelölt beállításokat használtuk a kép tetején megjelenő opciós soron. A Source beállításnál nem a másolandó területet kell kijelölnöd, hanem azt a képrészt, amelyre másolnál. A Destination pont az ellenkezője, itt a másolandó képrészt kell majd kijelölni. Mi mégis az előbbit választottuk, mivel így jobb végeredményt kaptunk. Nagyon fontos, hogy a Transparent négyzet ne legyen bejelölve, mivel ellenkező esetben a másolt terület alatti rész "átüt" az új képelemen, ezt pedig most nem szeretnénk, hisz nem félig átlátszó virágot akarunk a képre.3. A "semmit" kijelölve
A jobb alsó sarokban lévő virágot lesz a legkönnyebb átmásolni a középső területre, de mivel a Source opciót választottuk, nem ezt, hanem a középső képrészt kell kijelölnünk. Egyszerűen csak vidd a fotó fölé a Patch toolt, majd a bal egérgomb nyomva tartásával kerítsd körbe a kívánt üres területet! Egy szabálytalan kijelölési körvonalat kapsz.

Érdemes valamivel nagyobb részt körbekeríteni, mint a másolandó fő képelem, jelen esetben a virág.
4. Duplán látunk
Ezután nincs más dolgod, mint a bal egérmutatóval "megfogni" a területet és ráhúzni arra a képrészre, amit ide szeretnél másolni. Esetünkben ez a lent, jobbra lévő virág.

Ha lehetséges, próbáld úgy igazítani a képdarabot, hogy a levelek szélei nagyjából illeszkedjenek az alul lévő terület levéldarabjaihoz.

Amint elengeded az egérmutatót a szoftver beilleszti a darabot az új képterületre, figyelembe véve a terület eredeti világosságát és a körvonal környezetét. A széleket igyekszik tehát belemosni a környezetbe, mintha csak oda tartozók lennének.
5. Ikrek
A végeredmény szinte tökéletesen belesimul a környezetébe. A virág körüli leveleken alig vesszük észre, hogy egy másik területről klónozták őket. Csupán a pont ugyanolyan virág jelzi, hogy itt egy másolattal van dolgunk, de a fentieket akár a többivel is megismételhetjük, telepettyezve ezzel az egész képet. Az így kapott virágkavalkádban első ránézésre nem lesz túl feltűnő a hasonló virágok jelenléte, az ismerősük viszont lehet, hogy megpukkadnak a bőtermő rózsabokor kép láttán.Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !