Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2009.12.08.

Adobe Photoshop Lightroom - Egyszerűbb szerkesztés

 


Néhány tipp a szerkesztés megkönnyítésére és gyorsítására.


 

Képes üdvözlőlap


szint: nagyon könnyű

A Photoshop Elementsben sokkal könnyebb dolgunk van, mint a "nagy" Photoshopban, ha valamilyen fotókreációt szeretnénk létrehozni. Ragadjuk meg hát az alkalmat és készítsünk egy egyszerű üdvözlőlapot! A szoftver végtelenül egyszerű lépéseken vezet majd keresztül bennünket, úgyhogy bárki nyugodtan elkezdheti.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Üdvözlőlap - www.digiretus.hu1. Fotókreációk
Ha üdvözlőkártyát szeretnél készíteni a Photoshop Elements nyitóablakában válaszd a Make Photo Creations ikont! Ha nincs ilyen nyitóablakod, az editor (képszerkesztő) rész felső sorában, a Create gombbal töltheted be a fotókreációk szekciót.


2. Képes üdvözlőlap
A fotókreációk fajtái az Elements más verzióiban eltérhetnek. Mi a 4.0-ás változatnál maradtunk, tehát nem szükséges a legújabb, 6,0--ás PS Elementsszel rendelkeznünk.

Ebben az ablakban a Photo Greeting Card, azaz képes üdvözlőlap, opció lesz a szerencsés kiválasztott.


3. Megy a gőzös...
Számos üdvözlőlap minta közül választhatunk. A 4-es PS Elements kb. 35-féle sablont kínál a csecsemőszületéstől az érettségin át az úti üdvözletig.

Készítsünk mondjuk egy utazásos témájú kártyát! Ehhez egy kisvonatos mintát választottunk. Kicsit gyermeteg, de megjárja.

A továbblépéshez kattints az ablak alján lévő Next Step gombra!


4. A fotó
Következhet a saját fotó hozzáadása az üdvözlőlaphoz. Ha az Add Photos gombra kattintasz (bal felső sarok), egy újabb ablak tűnik elő a Photoshop Elements böngészőbe (Browser) betöltött fotóiddal. Közülük választhatsz egyet (vagy többet). Mivel kártyánk egyoldalas, elég lesz egy kép. Csak kattints a megfelelőre, majd a Done (kész) gombra! Következhet a Next Step.5. Helyezkedjünk
Alakulgat az üdvözlőlap, már csak a kép finomítása és a szöveg van hátra.

A képpel két dolgot tehetsz. A sarkok fogópontjaival átméretezheted, vagy a belsejébe kattintva és a bal egérgombot nyomva tartva áthelyezheted máshová. Túl nagy mozgástered nincs, mert a képterület adott méretű a sablonban, legfeljebb a nem kívánt részeket vághatod le így róla.

A kép alatt (más sablonoknál mellette, felette) általában két sablonszöveg jelenik meg. Ezeket duplán kattintva szerkesztheted át.6. Jókívánságok
A dupla kattintás után egy kis ablak jelenik meg, ahol átírható a szöveg, illetve meghatározhatod néhány tulajdonságát, mint például a betűtípust, betűsémát, szövegméretet, alá- vagy áthúzott szöveget, igazítást (balra, középre, jobbra), a szövegirányt (vízszintes, függőleges) és a betűk színét.

Mindkét szövegsablon külön-külön állítható be, de ha nincs szükséget ennyire könnyedén ki is törölheted bármelyiket. Ha viszont további szövegeket szeretnél a bal felső gombbal újabb sablont adhatsz a kártyához, bárhová húzhatod, majd átszerkesztheted.7. Mentsük, ami menthető!
Egy újabb lépés következik, a Save, vagyis Mentés. A Photo Greeting Card Name ablakban egy nevet adhatunk az üdvözlőlapnak. Az alatt levő négyzetet bejelölve a kártya fő felirata lesz a név.

A következő jelölőnégyzet használatával képkatalógusunkba menthetjük a kártyát. Így később bármikor megtaláljuk többi fotónk között és duplán rákattintva átszerkeszthetjük.8. Megosztás
Az üdvözlőlap lényege, hogy elküldjük valakinek. Erre szolgál az utolsó lépés a Share (megosztás). Három lehetőségünk van:

  • Create PDF: Egy PDF fájl készül az üdvözlőlapból, amit aztán utólag nyomtathatunk, e-mailhez csatolhatunk, vagy CD-re írva nézegethetünk, odaadhatunk valakinek.
  • Print: Azonnali papírképet készít a kártyáról, amit rögtön feladhatunk postán, vagy eltehetünk emlékbe.
  • E-mail: Elektronikus levélhez csatolhatjuk, ha a megjelenő ablakban megadjuk a címzett(ek) e-mail címeit. Ugyanitt a levél szövegét is megírhatjuk.

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !