Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Képregény hatás

szint: haladó


Kánikula van...megkergültünk, és képregényt rajzolunk. (INGYEN ACTION!)


 

Szenzortisztítás


szint: könnyű

Ha nem sikerült cserélhető objektíves fényképezőgépünk képérzékelőjét megtisztítanunk, vagy a fotózás közben került rá egy-két zavaró porszem, ami utólag a képen is látszik, nincs más hátra mint a szoftveres harc a szennyeződés ellen. Még szerencse, hogy ez a háború többnyire a szoftver javára dől el. Régi barátunk a hosszú nevű "Festés mintával vagy képrészlettel" eszköz. Nem is találhatnánk ehhez a csatához nála tökéletesebb katonát.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Szenzortisztítás - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Fent egy fotó kinagyított részlete látható, de sajnos az égen éktelenkedő koszfolttal együtt. Különösen ilyen homogén felületeken hat zavaróan a képérzékelőre került porszem, vagy egyéb szennyeződés, mivel azonban egyöntetű felületről van szó, néhány pillanat alatt eltávolíthatjuk.


2. Gyógymód foltok ellen
A megoldás a már korábban bemutatott Festés mintával, vagy képrészlettel eszköz, amit nevezzünk csak tömören klónozó ecsetnek. Esetünkben a kép egy részletéről veszünk vele mintát, majd a mintavett területtel átfestjük a zavaró foltot. Ennyi az egész.

Az ecsetet az eszköztár alsó sorában találod, de a C-gomb lenyomásával is egyszerűen hozzáférhetsz. Az eszközpaletta alján megjelenő opciók közül két dolgot érdemes állítani (de nem kötelező). Az egyik az ecset fajtája. Válassz a foltnak megfelelő méretet és lehetőleg lágy szélű (Fuzzy) ecsetet, mert ezzel sokkal könnyebb homogén felületen szép eredményt elérni. A másik az Igazítás pont, ahol mi az Igazított lehetőséget választottuk, így minden ecsetvonás ugyanazon távolságról vesz mintát magának . Ha a Nem igazított opciót választod, az ecsetvonások mindig azonos területről származnak majd.


3. Mintát vegyenek!
A mintavétel a kép - ez esetben az ég - egy hasonló területéről a Ctrl+Alt gomb egyidejű lenyomásával és a bal egérgomb kattintásával történik. Kattints olyan területre, amely színében és világosságában is hasonló ahhoz a részhez, ami a folt környékén látható! Érdemes a folt közelében kiválasztani egy égrészletet, mondjuk ugyanolyan magasságban, mivel az égen is lehet világosság-, vagy színátmenet.4.Portalanítás
Miután megtörtént a mintavétel vidd az egérmutatót a folt fölé és apró ecsetvonásokkal fesd át. A folt helyére a mintavett, közeli terület kerül. Lényegében átmásoltuk, átklónoztuk a kép egy másik részét.

Az ecset helyzetét egy méretének megfelelő kör, az aktuális mintavett terület pozícióját egy + jel mutatja.

 5.Letisztázva
A szenzorkosz miatt látható foltnak már nyoma sincs. A nézőt ügyesen becsaphatjuk, hiszen halandó nem mondja meg, hogy a kép másik részletével takartuk el. Az olyan felületeken, mint a tiszta ég, észrevehetetlen a javítás.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !