Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Visszavonás IV.

szint: haladó


Kijelölt terület visszaállítása egy korábbi állapotra.


 

Kivágás


szint: könnyű

A cím és az alcím mindent elárul mai tippünkről. Hogyan vágjunk ki bonyolult alakzatot a egy képből. Még az a szerencsénk, hogy az alakzat háttere egyszerű, így kezdhetjük azzal. Miként? Mindjárt kiderül.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Kijelölés - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
A fát szeretnénk kivágni ezen a képen, de amilyen bonyolult órákig vagdalhatnánk, mire végeznénk. Ez esetben viszont egyszerű a dolgunk, hiszen a körülötte lévő ég szinte teljesen homogén, könnyen kijelölhető. Némi színátmenet akad rajta, de ezzel sem lesz nehéz dolgunk. Jelöljük ki az eget, majd egyszerűen fordítsuk meg a kijelölést!


2. Nagyjából
Több lehetőségünk is van erre, az egyik a hasonló színű és világosságú pixelek kijelölése. Ehhez először nagyjából meg kell adnunk a Photoshop Elementsnek, hogy milyen színekre gondoltunk. Természetesen a teljes égboltra az égszínkéktől a szürkésebb területekig.

Válaszd ki az eszköztárból a Rectangular Marquee Toolt, vagyis a négyzetes kijelölő eszközt, majd az ég egy szabad területén húzz téglalapot, amely hozzávetőleg az ég összes színét tartalmazza. Vigyázz, hogy a főtémát ne érintse a kijelölés!

Ha nem lehet egy téglalappal lefedni a teljes égszín átmenetet, akkor tartsd nyomva a Shift gombot és jelölj ki új téglalapokat is az égen. Az a fontos, hogy lehetőleg az összes égszín ki legyen jelölve.


3. Csak a hasonlókat!
Már csak azt kell mondanunk a programnak, "Jelöld ki az össze ilyen színű pixelt!". Ehhez válaszd ki a Select/Similar menüpontot és az Elements ezt fogja tenni! Így már a teljes égboltunk kijelölt.


4. Az érem másik oldala
Most az ég a kijelölt, de nekünk a fa lenne fontos, hiszen azt akarjuk módosítani, vagy kivágni a képből. Nagyon egyszerű a dolog. Kattints jobb egérgombbal a kijelölt ég fölött, majd a megjelenő menüben válaszd ki a Select Inverse pontot. Ez megfordítja a kijelölést, vagyis pont azok a területek lesznek kijelölve, melyek nem voltak. Ez nálunk a fa.5. Levegőváltozás
A kijelölt objektummal innentől azt tehetsz, amit akarsz, ha kedved tartja bátran módosíthatod a színeit, vagy világosságát, kontrasztját, de a Ctrl+C gombbal könnyen ki is vághatod, majd a Ctrl+V-vel egy másik képre helyezheted, saját fotómontázst hozva létre.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !