Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2011.03.13.

Adobe Photoshop Lightroom - History lista

 


Egyszerűbb munkafolyamat, gyors visszavonás.


 

Dinamika növelése II.


szint: könnyű

A következő lépéssor - bár újfent a rétegekkel és azok összhatásmódjaival játszik - nagyon könnyen és főleg gyorsan megvalósítható. Leginkább a túlzottan erős, kontrasztos képek "lágyításához ajánljuk. Ha sok a feketénk és fehérünk, és szeretnénk visszavenni az elütő kontrasztból, jól fog jönni az alábbi fogás.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Dinamika növelése II - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
A világos és sötét területek erős kontrasztja. Tipikus kemény kép. Mi lenne, ha némi részletet varázsolnánk az árnyékokba és úgyszintén a világos területekre is?


2. Kettős látás
Csupán minden képszerkesztési lépéssor tipikus nyitólépésével a rétegek duplázásával kell kezdenünk. Ehhez elég ha a kijelölt ikonra kattintasz és máris megkapod a Háttér másolatát. Maradjunk is ennél egyelőre!


3. Egymás mellett
Következő két lépésünket vehetjük akár egynek is, hisz egymás mellett találod a menüparancsokat. Lépj be a Réteg/Színek menübe és válaszd elsőként az Invertálás pontot, amely a másolati réteg színeit ellenkezővé változtatja! A következő lépés a Réteg/Színek/Telítetlenné tevés, amely monokrómmá változtatja az invertált réteget.4.Gyenge fénnyel
Nincs más hátra mint az eredeti képréteg és az ellentettjére váltott, monokróm réteg keverése. Ehhez válaszd a Gyenge Fény módot a rétegpalettán, illetve hasonló hatást érhetsz el a Rávetítés összhatásmóddal is.

A változás azonnal látszik majd. Ha erősnek találod az Átlátszatlanság csúszkával finomíthatod a hatást. Ha viszont még erősebb effektre vágysz, maradj a Háttér másolata rétegen és nyomd le újra a Réteg megkettőzése gombot, ahogy a 2. pontban tetted. Az utóbbi művelettel csak csínján, mivel hajlamos lapossá tenni a képet!5."Dinamikás"
A világosabb területek, például a napsütötte kövezet, vagy a felhők egy kicsit sötétebbek lettek. Különösen a fehérre égett felhőkön figyelhető meg némileg több részlet. Ezzel szemben az árnyékos területek világosodtak, szintén egy kicsit több részlettel ajándékozva meg a kép szemlélőjét.

A rétegeket a Réteg/Összefésülés lefelé menüparanccsal egyesítheted és már csak a kész fotó mentése maradt.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !