Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Kerek kép

szint: könnyű


Ellipszis alakú fotók weboldalakra. Illúzió, de beválhat!


 

Polárszűrő hatás


szint: könnyű

Drága üveg polárszűrőnket időnként helyettesíthetjük egy kis digitális hókuszpókusszal is. A végeredmény persze nem lesz pontosan olyan, mint egy valódi polárszűrőnél, de elérhetünk hasonló hatást. Most a GIMP-et hívjuk segítségül ehhez a "fapados" polár-effekthez.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Polárszűrő hatás - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
A "hamis" polárszűrő effekt leginkább napsütötte tájképeken, vagy hasonló jellegű fotókon mutat jól. Leginkább az ég kékjének mélyítésében és a zöld felületek harsányabbá tételében láthatjuk nyomát, azért válassz olyan fotót, amely gazdag ezekben a színekben!


2. Külön
Az egyes színtartományokat érdemes külön-külön módosítani, amelyhez itt van nekünk az Eszközök/Színeszközök/Árnyalat-telítettség menüpont. Itt akár az egész kép árnyalatát fényességét és telítettségét módosíthatod, de hat fő színkomponens is választható, melyek egyenként állíthatók. Ezek közül a sárgára (S) és a kékre (K) lesz szükségünk.

Elsőként legyen mondjuk a kék. Kattints a színmező melletti jelölőbe, majd húzd vissza némileg a Fényerő csúszkát. Ez sötétíti majd a kék színek árnyalatát. Mi -10 értéket használtunk, de persze itt is tetszés szerint beállíthatod a neked megfelelőt.

Következhet a Telítettség, amely legyen mondjuk 20, így a kékek még harsányabbá, élettelibbé válnak. A módosítások során mindenképp használt az Élőkép lehetőséget és folyamatosan ellenőrizd a képet, mert a világosság állítástól töredezetté válhatnak az átmenetek, a telítettség emelése pedig növeli a színzajt.


3. Most a sárgák
Most anélkül, hogy kilépnél az ablakból, kattints a sárga tartomány jelölőjére, majd változtasd meg ugyanezt a két csúszkát, de a Fényerő most +5 legyen. A Telítettség ezúttal is lehet +20.

Ezzel a zöld színek kapnak egy kis életet. Ezután már lenyomhatod az OK gombot.4.Simítások
Végső simításként esetleg a kontraszttal és világossággal is eljátszhatunk. Nincs más dolgod, mint az Eszközök/Színeszközök/Fényerő-kontraszt menüpontot választani, majd a megjelenő ablakban kicsit visszahúzni a Fényerőt (nálunk -5-ön volt), és emelni a Kontraszton (esetünkben +10-et használtunk).5.Szűrve
A fenti kép bal oldala mutatja az eredeti állapotot, jobb oldala pedig a hamis polárszűrő által adott hatást. A különbség a kék ég kapcsán a legnyilvánvalóbb, de a kép fény és kontrasztviszonyai, valamint zöld színei is megváltoztak.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !