Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Fotók átméretezése

szint: könnyű


Több, álló és fekvő formátumú képet szeretnénk azonos méretűvé tenni ? Egy kézenfekvő trükkel ez is lehetséges.


 

Zavaró képelem eltávolítása


szint: könnyű

Nincs itt semmi trükk, semmi fura retusáló eszköz, kéremszépen! Egyszerűen csak kivágunk egy képdarabot és eltakarjuk vele a nem oda illő részeket.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Zavaró képelem eltüntetése - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Eheti mintaképünk jobb oldalán elég zavaróak a belógó növényi részek. Le is vághatnánk a fotó jobb felét, de mi van ha nem akarjuk megváltoztatni. Ilyenkor jön jól a következő egyszerű tipp, amellyel csak átmásoljuk a kép egy részletét a zavaró képelemre és eltakarjuk azt.

Szándékosan egy ilyen egyszerű példát választottunk, hiszen a szinte teljesen homogén égről nem nehéz bármit is eltüntetni. Használhatjuk a következő módszert nem szabályos mintázatok (pl. fák lombozata) előtt lévő képelem eltakarására is.


2. Hagyjuk a klónozót
Van itt nekünk egy klónozó stemplink is, de minek, ha itt ez a nyilvánvaló módszer. A Clone és Healing Brush maradjon meg a bonyolultabb esetekre. Most válaszd a Polygonal Lasso eszközt (L billentyű)! Ezzel vágj körbe egy nagy darabot az égboltból. Jóval nagyobbat, mint az eltüntetni kívánt képelem.

Ügyelj arra, hogy az égbolt kékje nem minden esetben egyszínű. Előfordulhat átmenet a kék színben. Célszerű a képelem közeléből, egy hasonló világosságú darabot körbevágni.


3. Ne olyan durván!
Egy kicsit lágyítsunk a kivágás szélein, hogy ne legyen olyan éles, durva a kijelölés külső pereme. Így könnyebben belesimul majd új környezetébe.

A kijelölt területen belül kattints jobb egérgombbal, majd a legördülő menüből válaszd ki a Feather lehetőséget. A megjelenő kis ablakba írj be tetszőleges értéket. Ennyi pixellel mossa majd el a kivágott terület széleit a szoftver. Minél nagyobb a kivágott darab, annál nagyobb értéket használhatsz. Általában 5-20 pixel közötti szám megfelelő lehet. Ha elkészültél, nyomj OK gombot.


4. Új rétegre
A kijelölt és elmosott szélű képdarabot másold új rétegre a Ctrl+C, majd Ctrl+V billentyűkkel. Ezután már szabadon mozgathatod.5. Költöztetünk
Átmozgatásához válaszd ki az eszközpaletta Move Tool (V billentyű) lehetőségét, majd a bal egérgombbal megragadva mozgasd át az égdarabot az eltakarni kívánt képelem fölé!6. Tiszta, mint az égbolt
A 2-5 lépéseket megismételtük az alsó belógó képelemen is, így már semmi sem zavar be a kép szélein.

A rétegeket a Layer/Flatten Image paranccsal egyesítettük újra egy képpé, majd mentettük a fotót.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !