Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotshop Video|2016.01.31.

Hogyan lesz íncsiklandóbb az ételfotó? (Photoshop Videó Tipp)

szint: haladó


Hogyan lehet több korrekciós réteg ötvözésével sokkal színesebb, sokkal átütőbb ételfotót alkotni.


 

Képek összemosása


szint: haladó

Sokan kérdezik/keresik olvasóink közül, miként lehet két képet eggyé montírozni úgy, hogy az egyikből átmenetet képezünk a másikba. A megoldás a rétegek használatában keresendő, és ezúttal a GIMP szoftver segítségét kérjük a bemutatásához.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Képek összemosása - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
De legyen mindjárt kettő, hiszen két képet szeretnénk "összemosni". Az egyik kép a mező bal felső sarkában lesz látható, majd egy fokozatos, haránt átmenettel áttűnik a jobb alsó szekcióban lévő képbe. Lehetőleg azonos, vagy hasonló méretű legyen a két kép.

Első lépésként teljesen jelöld ki az utóbbi képet a Ctrl+A billentyűkombinációval, majd Ctrl+C-vel másold vágólapra!


2. Egymás felett
Kattints a másik fotóra, ezzel kijelölve azt, majd a Ctrl+V billentyűkkel illeszt rá az előbb kimásolt fotót! Ha a ráhelyezett kép kisebb lenne, mint a háttér, az M billentyűvel elérhető Kijelölések és rétegek áthelyezése eszközzel jobb alsó sarkát illeszd a háttérkép ugyanezen sarkához. Mi egyforma méretű fotókat használtunk, így ezzel nem kellett bajlódnunk.

Megoldás lehet az is, hogy még az egymásra másolás előtt egyformára méretezed őket.

Ellenőrizd a Rétegek palettát, ahol az új kép Lebegő kijelölés néven jelenik meg az eredeti háttérréteg fölött, teljesen eltakarva azt. Ha a Lebegő kijelölés nevén jobb egérgombot nyomsz majd az így kapott menüben az Új réteg lehetőséget választod, egy Beillesztett réteget kapsz. Erre lesz szükségünk, mert csak ezen hozhatunk létre maszkot, mely egymásba mossa a két réteget.


3. Rétegmaszk, jelen!
Az előbb említett menüben találod a Rétegmaszk hozzáadása parancsot is. Legyen ez a következő lépés!4.Maszk jellege
A Rétegmaszk hozzáadása opció hatására egy új ablak nyílik meg, ahol megadhatod a maszk alaptulajdonságát. Esetünkben maradjunk az első lehetőségnél, azaz a maszk legyen "teljesen átlátszatlan". Így egyelőre csak a felső képréteg lesz látható, de nemsokára előcsaljuk az alsó egy részét is.5.Elő a szerszámmal!
Ehhez a Kitöltés színátmenettel eszköz lesz a legjobb megoldás, melyet az L gombbal is aktiválhatsz. Opciói legyenek a kép alsó részén láthatók.6.Honnan-hová?
Következhet az összemosást szimuláló átmenet bejelölése a fenti eszközzel. Kattints a képre, nagyjából a fent látható helyen és a nyíl irányában (bal felsőtől jobb alsó sarok felé) húzz egy rövidebb egyenest a kép közepére. Az egyenes hossza a mosott átmenet nagyságát jelenti. Amint elengeded az egérgombot a bal felső területen aktiválódik az átmenetes maszk.7.Átúsztava
A végeredményül kapott képen, előtűnik az alsó rétegen lévő kép is, majd lágy átmenettel áttűnik a felső réteg képtartalmába.
Már csak az a dolgod, hogy a Réteg/Összefésülés lefelé menüponttal egyesítsd a két réteget, majd mentsd a kész képet.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !