Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Fotó keretezése I. Photoshopban

szint: nagyon könnyű


Egy pofonegyszerű módszer, miként varázsoljunk keretet a monitorra szánt fotónkra...


 

Világosság


szint: nagyon könnyű

A képszerkesztő szoftverek egyik legalapvetőbb szolgáltatása a fotó világosságának beállítása. Mindenki másképp csinálja. Választhatunk egyszerű és nyilvánvaló, de bonyolult és szokatlan módszert is. Most a kettő keverékéről lesz szó. Hanyagoljuk a nyilvánvaló csúszkákat és a rétegek, összhatásmódok segítségét kérjük egy viszonylag könnyű módszerhez.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Világosság - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
A túlságosan alulexponált képen bizony nehezen talál "fogódzót" a szem. Szerencsére a Photoshop Elementsben számos módszer áll rendelkezésedre, hogy beállítsd a világosságot.


2. Párban szép az élet
Az egyik kevésbé nyilvánvaló módszer a rétegek duplázásával kezdődik. Ehhez egyszerűen csak kattints a meglévő Background rétegre, majd a bal egérgombot nyomva tartva húzd a nyíllal jelölt ikonra. Ha az ikon fölött elengeded a rétegből egy Background Copy nevű másolat készül.


3. Mire mennek együtt?
A két réteg megfelelő keverésével világosabb képhatást hozhatsz létre az eredetinél. Mindössze a réteg paletta bal felső sarkában lévő menüt kell használnod, ahol válaszd ki a Screen összehatásmódot. Ennek hatására a kép azonnal világosodik majd.


4. Triplázva
Ha a fotó kellően világos lett az előző beavatkozás után, nincs is más dolgot, mint elmenteni. Ha azonban még további világosításra van szükség, nyugodtan ismételd meg a 2. lépést, de most az újonnan létrehozott réteggel. Így létrejön az új réteg másolata, ami az előzőhöz hasonlóan már Screen összhatásmódú, vagyis állítanod sem kell. A kép ennek hatására még világosabbá válik.

Ha tovább szeretnéd világosítani, akár további rétegeket is készíthetsz a képről Screen összhatásmóddal, ha viszont túlzónak találod a változást, a paletta jobb felső sarkában lévő Opacity csúszkán csökkentheted a kijelölt réteg átlátszóságát és ezzel együtt a világosítás erősségét.5. Fényesebb a...
A változás azt hiszem elég szembeötlő. A bal oldali alsó képdarab mutatja az eredeti állapotot, míg a jobb oldali felső részen a világosított verzió látható. Arra azért ügyelj, hogy sok digitális fényképezőgép a sötét képterületeken termeli a legtöbb zajt, ami a világosítás után hatványozottan jelentkezhet. A másik probléma ezeken a területeken nincsenek olyan apró, finom részletek, mint a jól bevilágított képrészeken és színek is szegényesebbek. Mindezeket szem előtt tartva azonban, egy diszkrét világosítás sokat segíthet az alulexponált fotón.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !