Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   



Keresés az oldalon



Harmadik szem|2009.12.08.

Élő és élettelen…

 


Madárles / Cserép


 

Szöveges jegyzet


szint: nagyon könnyű

Biztos sokakkal előfordult már, hogy egy régi utazáson készült fotón látható épület, hegy, táj nevére már nem emlékezett, esetleg félretett későbbi szerkesztésre egy képet, de újra elővéve már nem ugrott be, hogy mit is kéne vele kezdeni. A rövid memórián segítenek az emlékeztető cetlik, amik a Photoshopban is használhatók.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Szöveges jegyzet - www.digiretus.hu



1. Tölts be egy fotót!
Előkotorva a tavalyi fotót nem biztos, hogy minden részletre emlékezünk, amire esetleg kéne. Címkézzük hát fel a kívánt képeket, hogy ne halványuljanak az emlékek!


2. Digitális post-it
A felragasztható emlékeztetők szerepét ezúttal az eszközpalettáról előcsalható Notes Tool látja majd el. Egyszerűen az N billentyűvel is aktiválhatod, majd a kép tetszőleges pontjára kattintva egy kis ablak jelenik meg. Az ablakba bármilyen emlékeztető szöveg beírható.

Lényegében végtelen számú ilyen emlékeztetőt ragaszthatsz a kép tetszőleges pontjaira, mindben egyedi üzenettel. Az ablakokat a jobb alsó sarkukat húzva méretezheted át. A jobb felső sarokban lévő kis négyzetre kattintva bármelyiket bezárhatod. Minden ablakhoz egy emlékeztető ikon is tartozik, amely az ablak bezárása után is látszik, jelezve, hogy azon a helyen szöveges üzenet található. Ha arrébb szeretnéd húzni őket, a címsorra kattintva teheted meg. Ugyanúgy bárhová odébb húzhatók a jelzőikonok is.



3. Lehetőségeink
A Notes Tool használatakor a felső opciók között a következők jelennek meg:

Author:
az emlékeztető szöveg szerzőjének neve, mely a szövegablakok címsorában jelenik meg. Akár minden egyes ablakhoz más nevet rendelhetsz, ha előtte beírod ebbe az ablakba.
Size: az emlékeztető szöveg betűmérete, amely ötféle lehet.
Color: a jelzőikon, és a címsor háttérszíne. Szintén minden ablakod más, más színű lehet, így csoportosíthatod is őket (pl. sárgák a szerkesztési emlékeztetők, kékek a kép látnivalóinak nevei).
Clear All: egy gombnyomásra törli a képen lévő összes emlékeztető ablakot.




4. Cetli itt, cetli ott
Az ablakokat egyenként bezárva csak a jelzőikonok maradnak láthatók, emlékeztetve minket, hogy az adott helyen érdemleges információ található. A kis jelölők természetesen a fotó nyomtatásánál, vagy például képnézegetőben nem láthatók. Mentés után is csak úgy maradnak meg, ha a képet a szoftver saját formátumában, vagyis PSD-ben mented. Az emlékeztetővel ellátott fotóknál minden esetben ezt ajánlja fel elsőként a Photoshop.


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások



 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !