Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Corel Paint Shop Pro Photo X2: élesítés

 


Egy kép, több lehetőség, hogy kiemeljük fotónk részleteit.


 

Bőrtónus


szint: könnyű

A Photoshop Elements tartogat egy speciális eszközt is, amit ezidáig még nem mutattunk be. Segítségével könnyedén beállítható a megfelelő bőrszín. Portréfotósoknak tehát ideális lehet.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Bőrtónus - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Valami itt nem stimmel. Sajnos a fenti fotó túl sárgás lett. A színfátyol teljesen uralja a képet és elnyomja igazi színeit. Korábban már megtanultuk, hogyan bánjunk el az ilyesmivel Photoshop Elementsben, de minek ismételnénk magunkat? Ezúttal egy új módszerhez folyamodunk. Mivel a kép főként portré jellegű, válasszunk egy bőrtónus korrigáló eszközt!


2. Célszerszám
A kérdéses célszerszám ezúttal az Enhance/Adjust Color/Adjust Color for Skin Tone menüpont alól csalogatható elő. A fent látható ablak jelenik meg, melynek tetején pontokba szedve tájékoztat a szoftver a teendőkről. Az első az, hogy vidd a képre az egérmutatót, és kattints valamilyen bőrfelületre, kijelölve az Elements számára a bőr alapszínét.


3. Alapszín és beállítások
A bőr alapszín kijelöléséhez olyan felületet válasz, ami nagyjából homogén, nem tarkítják sűrű ráncok és nincs árnyékban. Az árnyékos felület hidegebb színű, így erre kattintva eltolódhat a színegyensúly.

Ha a megfelelő területre kattintottál már láthatod is a hatást. A jelölt területet bőrszínnek veszi a program, a többi szín pedig ehhez igazodik. Amennyiben nem tetszik a végeredmény, nyugodtan ismételd meg a dolgot. Kattints különböző helyekre a bőrfelületen, amíg a neked tetsző színeket nem kapod.

A kattintás után aktívvá válnak az ablak alsó részén látható csúszkák. Segítségükkel finomíthatod a kép színeit. A legfontosabb a legalul lévő Temperature csúszka. Balra húzva a színek hidegebbé, jobbra tolva melegebbé válnak. Ha szükséges, először ezzel állítsd be a kép és a bőr megfelelő színegyensúlyát. A felette lévő két csúszkával már csak finomíthatsz a bőrtónuson. A Tan egy kis napégette, lebarnult hatást visz a bőrre, ha jobbra tolod. ellenkező irányban némileg sápadtabb bőrszín érhető el. A Blush a bőrpír beállítására szolgál. Jobbra tolva vörösebb, balra pedig világosabb végeredmény érhető el.


4. Gyógyszer, sárgaság ellen
És persze nem csak sárgaság, de a viaszos sápadtság, vagy a hideg kékes bőrtónus ellen is jó szolgálatot tehet a fenti szerkesztő eszköz. Mint látható a végeredmény sokkal jobban közelít a valósághoz, mint a kiinduló képen, és az arcszínen kívül a fotó többi színe is természetesebb hatású, mint annakelőtte.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !