Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.08.

Auto FX Dreamy Photo plugin

 


Lágy, de mégis éles hatás az ingyenes soft-focus plugin jóvoltából.


 

Fekete tulipán


szint: haladó

Következő leírásunk lényegében egy színcsere tipp, kissé másként, mint az eddig megszokottak. Ezúttal a színcsatornákat és az összhatásmódokat hívjuk segítségül, hogy egy piros tulipánból - komoly kertészeti szakismeret nélkül - feketét nemesítsünk.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Fekete tulipán - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Jó, persze! Ez a kép már szerepelt a tippjeinknél, de annyira adta magát ehhez a színcsere lépéssorhoz, hogy újra elővettem. Ha saját képet választasz próbálj olyan keresni, amely egyértelmű piros tárgyakat tartalmaz, melyek határozottan emelkednek ki környezetükből. Például a fentihez hasonló virág, zöld háttérrel, vagy egy pirosra érett gyümölcs.


2. Kutatás a csatornában
Első feladatunk a színcsatornák átvizsgálása. Illetve nem is kell olyan sokat vizsgálnunk rajtuk, hiszen a zöld csatornán a legsötétebbek az eredetileg piros területek, miközben a kép többi részének tónusa változatlan. Válaszd ki tehát a zöld színcsatornát úgy, hogy a Channels palettán a nevére kattintasz!3. Másolás
Következő lépésként másold ki a zöld csatorna tartalmát. Legegyszerűbb, ha a Ctrl+A, majd Ctrl+C gombokat használod. Nagyon fontos, hogy a vágólapra másolás után kattints az RGB csatorna nevére, így újra kijelölöd az összes színcsatornát.
4. Visszatérés a rétegekhez
Térj vissza a szomszédos, rétegek (Layers) palettára, majd nyomj Crtl+V billentyűket, amellyel az előzőleg vágólapra másolt zöld színcsatornát monokróm rétegként a meglévő színes kép rétege fölé illeszted.

Ezután kevernünk kell a két réteget, hogy a többi szín eredeti maradjon. Menj a réteg paletta összhatásmód lehulló menüjéhez, majd a Normal helyett válaszd ki a Darken opciót!
5. Szebb lett?
Végeredményül a kép összes piros, vagy ahhoz közeli színárnyalata sötétté válik. Minél tisztább piros színről volt szó, annál erősebb fekete színben kapod vissza a tárgyakat. Így lesz a vörös tulipánból fekete...a digitális képszerkesztés világában.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !