Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonHarmadik szem|2009.12.08.

Piros / Szűrt

 


Kaptam két jó képet!


 

Régi fénykép II.


szint: könnyű

Másodszorra futunk neki a régi fénykép hatást emuláló tippsornak. Az ilyen kis cikkek mindig hálás feladat jelentenek írójának, hiszen nem egy komoly optikai problémát kell megoldani a szoftver eszközeivel, nem a lehetőségekhez mérten javítani a képen, hanem roncsolni, meggyötört hatásúvá tenni. Nem kell hozzá más csak a képszerkesztő szoftver - ezúttal a GIMP - bármilyen fokú ismerete és egy kis képzelőerő. Lássuk hát képzeletünk új szüleményét a régi fotó effektre!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Régi fénykép II - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Bármely fotó megfelel a régies hatáshoz, de lehetőleg ne legyen a képen semmi modern tárgy és ne legyen túl mozgalmas sem. Árasszon már eredetileg is melankólikus hangulatot.


2. Csíktalan csíkok
Kicsit meggyötörjük a fényképek, hogy még elhasználtabbnak hasson. Ehhez tökéletes választás a Szűrők/Kiemelés/Csíktalanítás szűrő, amely nevével ellentétben ezúttal furcsa csíkokkal tarkítja a fotót.


3. A szemcsék
A szemcsék nem maradhatnak le egy régies fényképről, hiszen analóg fotóról - legalábbis annak illúziójáról - van szó.

Ezt a Szűrők/Zaj/RGB-szétszórás menüpont alatt találod. A felső opciók között jelöld be a Viszonyított zaj lehetőséget és ne engedélyezd az alatta lévő Független RGB pontot. Így bármely csúszka elmozdításával a másik kettő is egyszerre állítható és színtelen zajt kapsz. Nyilván egy monokróm fényképen nem mutatna túl jól a színes szemcsézet. A zaj szintjét állítsd be tetszés szerint. Mivel kis képpel dolgoztunk, nálunk ez elég kicsi volt.4.Tovább gyötörjük
A fotó még elhasználtabbnak, kiégettnek tűnik, ha a Réteg/Színek/Automatikus/Kiegyenlítés menüpontot alkalmazod. A fotó így kemény kontrasztot kap.5.Ugranak a színek
A régies hatást a színek eltüntetésével tesszük teljesség. Ehhez a korábban már megismert Réteg/Színek/Színezés parancsot használjuk. Ez monokrómmá teszi a képet, amelyet az Árnyalat csúszkával bármilyen színezetűvé tehetsz. Ezután a Telítettség csúszka alacsony értékre állításával csökkentheted a kép egyetlen színének erősségét, majd a Fényerő beállítása következik.6.Évtizedek
A kép mintha évtizedeket vészelt volna át - nem is túl simán. Persze csak mi tudjuk, hogy mindössze néhány hete készült.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !