Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPS Elements|2010.01.08.

Színfátyol eltüntetése II

szint: könnyű


Helyrerakjuk a fehéregyensúlyt, a vöröses színeket.


 

Gradiens szűrő II.


szint: haladó

Photoshop Elemetsben már írtunk erről a módszerről, mellyel egyszerű színátmenetet varázsolhatunk egy képre. A Photoshoppos változata szinte ugyanaz, de jól lesz azért felidézni az elhangzottakat, egy-két apró változtatással fűszerezve. A főszerep ezúttal is a rétegstílusoké.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Gradiens szűrő II - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ha túlságosan unjuk már valamelyik fotónkat, vagy netán kiégett az ég és lehetetlen helyrehozni, itt az ideje, hogy elővegyünk egy átmenetes, színes szűrőt, és kissé más hangulatot teremtsünk a képen.


2. Háttérből réteg
A fotó mindössze egy háttérrétegből áll, amit sime réteggé kell alakítanod. Ehhez kattints rá duplán, vagy jobb gombbal, és a felbukkanó menüből válaszd ki a Layer From Background lehetőséget! Egy kis ablak tűnik fel, melynél egyszerűen csak nyomj OK gombot!3. Van stílusa!
Az előbbi lépésre azért volt szükség, hogy rétegstílust használhassunk a képen. Elég csak a rétegen egy újabb jobb klikk, majd a menüben kiválasztani a Blending Options pontot és máris feltűnik a rétegstílus ablak.

A stílusok közül válaszd ki a Gradient Overlay, vagyis az átmenetes effektet, majd jobbra az opciók között jelöld be a Reverse (megfordítás) lehetőséget, hogy az átmenet fentről lefelé világosodjon.
4. Színt az átmenetbe!
A fekete-fehér átmenet ehhez a képhez nem lesz valami tetszetős, úgyhogy változtassuk meg!

Kattints a színmezőre (1.), melynek eredménye egy ablak megjelenése. Ez a Gradient Editor, vagyis átmenet szerkesztő. A 2. pontban jelölt nyílra kattintva alul (3. pont) a Color mezőben megjelenik a kiinduló szín. Ez most fekete, de ha a Color ablakba kattintasz (3.), átállíthatod a színt.
5. Dohány
A kis mezőbe klikkelve egy újabb ablak, a Színválasztó jelenik meg. Először jobbra a színskálán válaszd ki a neked tetsző átmenetszínt (1.), majd balra a nagy ablakban a világosságát és telítettségét (2.).

Mi egy dohányszín átmenetet szeretnénk, ezért egy kissé vöröses barna színt választottunk. Ha kész, jöhet az OK gomb.6. Félig átlátszó
Visszakerültél a Gradient Editorba, melynél ezúttal csak egy színre van szükségünk (persze szerkeszthetsz alulról is átmenetet, akár más színnel).

Szóval a színszűrő másik felén egy szép átlátszó területet szeretnénk. Az átmenetes csak jobb tetején lévő nyílra kattintva alul beállítható az adott szín átlátszósága. Az Opacity mezőben, vedd 0%-ra az átlátszóságot, majd az OK gombbal bezárhatod ezt az ablakot is.7. Egyebek
Még mindig nyitva van a Layer Style ablakunk, ahol beállíthatod a maradék opciót. A Blend Mode (összhatásmód) ablakban jelöld ki a Hard Light sort, és ha nagyon erősnek találod a színt az Opacityvel tovább csökkentheted. A Scale csúszkával az átmenet lefutását szabályozhatod, az egész hosszútól a hirtelen színváltozásig. Fontos lehet még az Angle lehetőség, amellyel a gradiens iránya adható meg. Nekünk jó lesz így 90 fokban, úgyhogy ehhez nem nyúltunk.8. Sárgul már a láthatár
A kép egy kicsit színesebb, érdekesebb lett az átmenetes szűrőtől - ha jobb nem is. Már csak a mentése maradt hátra. Ha JPG-ben szeretnéd menteni előtte mindenképpen nyomj egy Layer/Flatten Image parancsot!


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !