Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Flaming Pear Melancholytron

 


Színtiszta melankólia, pluginba zárva.


 

Szelektív színezés


szint: nagyon könnyű

A legegyszerűbb szelektív színezési módszer kerül most terítékre, amely egyszerűsége révén csak bizonyos esetekben nyújt jó megoldást. Segítségével átszínezhetünk a képen egy kívánt színtartományt. Mindössze néhány másodperc az egész, de gyökeres változások érhetők el a fotón.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Szelektív színezés - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Szerencsénk van, mert ez a kép tökéletesen alkalmas a feladatra. A bemutatott módszer csak ilyen egyértelmű, jól különváló, egységes színekkel rendelkező fotókon működik igazán. Itt például a kis piros virágok nagyjából egyező piros árnyalatúak. Nem hajlanak sárgás, vagy kékes árnyalatokba. Ideálisak, hogy bármilyen más színt varázsoljunk belőlük. És, hogy mitől szelektív? Igyekszünk csak ezen a színen elvégezni a módosítást, a többit pedig érintetlenül hagyni.


2. Színenként
Kattints a Réteg/Színek/Árnyalat-telítettség menüpontra és a fenti ablak fogad! Nagyon egyszerű dolgod lesz, hiszen az ablak egyértelműen elmagyarázza, melyik eszköz mire való. A felső színablakokban kijelölheted a módosítandó színtartományt - esetünkben a pirosat. A bevezetőben említett ideális viszonyok itt azért adottak, mivel nincs kevert színünk. Például a narancs, vagy átmenetes színt tartalmazó képet, csak több jelölő igen finom állítgatásával, jóval hosszabb ideig tudnánk beállítani.

A módosítást az alsó három csúszkán végezheted el. Az Árnyalat változtatja meg a színt, a Fényerő a világosságát, míg a Telítettség az erősségét szabályozza. Utóbbi segítségével akár szelektív színtelenítést is végezhetsz, ha minden más tartomány telítettségét nullára csökkented és csak a pirosét tartod meg.


3. Csak a pirosak
Kattints az ablak tetején lévő piros ablak alatt jelölőre. Ezzel csak a piros tartományt teszed megváltoztathatóvá. Ezután állítsd be a kívánt színárnyalatot az Árnyalat csúszkával. Mi lilát választottunk, amihez kissé balra kellett tolni a csúszkát. Ha szükségét érzed az adott színterület világosságát is megváltoztathatod, illetve erősebbé, vagy gyengébbé teheted. Mivel a képen a virágok - most már - lila színe kissé összefolyt, ezért egy fokkal gyengítettük a telítettséget. A beállított színt a kijelölt ablakocska is mutatja. Ha vissza akarod állítani az eredeti állapotot, fönt kattints a gombra, alul pedig a Szín visszaállítása gombra!

Nagyon fontos, hogy a művelet közben végig legyen bejelölve az Élőkép négyzet, mivel csak így ellenőrizheted folyamatosan a színváltozást a képen.4.Ugyanaz, lilában
A végeredmény egész meggyőző. A virág szirmai ezentúl lilában tündökölnek. Egyetlen problémánk, hogy a barnás vörös cserép is lilás lett, mivel tartalmazta a piros színt. Ezt elkerülhetjük, ha a művelet megkezdése előtt az Ellipszis kijelölése (E gomb) eszközzel nagyjából körbejelöljük a módosítani kívánt részt és kihagyjuk belőle a cserepet.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !