Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.09.

Feliratok: PhotoFiltre

 


Szöveg kerül a képre, a Photofiltre segítségével.


 

Visszavonás IV.


szint: haladó

Azt hiszem ezen nincs mit előre magyarázni. Az alcím mindent elmond: a fotón végrehajtunk egy módosítást, majd egy részét kijelöljük és visszaállítjuk egy korábbi állapotába. Mindehhez a History panelre és a kijelölt terület jobb gombbal előcsalható opcióira lesz szükség.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Visszavonás IV - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Meglehetősen komorra sikerült fotónkon világosítani szeretnénk. Főleg az alsó felére fér rá egy kis plusz, úgyhogy kezdjünk is neki!


2. Egyszerűen
A legegyszerűbb eszközt választottuk az Image/Adjustments/Brightness/Contrast (Kép/ Korrekciók/ Világosság/ Kontraszt menüpont segítségével, majd a fotó alsó felét figyelve jócskán megemeltük a világosságot és némileg hozzá igazítottuk a kontrasztot is, hogy nem maradjon bágyadt, lapos a kép.

A probléma viszont az, hogy a kép teteje, különösen az ég így túl világos lett. Az eddig ott lévő halvány felhőtakaró teljesen fehérré, részlettelenné "égett".3. Vissza a múltba
A Photoshop segítségével könnyen visszaállíthatjuk a fotó egészét, vagy akár egy részét is bármely előző állapotba.

Kattints a History palettára majd a lépések bal oldalán lévő négyzetek bármelyikébe! Itt most csak egy módosításunk volt, tehát csak a kép eredeti állapotára léphetünk vissza. Ezután következhet a History Brush (Előzmény ecset), de arról már szót ejtettünk korábbi visszavonási tippjeinknél, melyeket a lenti link listában megtalálsz. Nem csak az említett ecset segítségével, de akár egy normál módon kijelölt területen belül is visszaléphetünk a kijelölt előző állapotba.
4. Kijelölve
A Polygonal Lasso eszközzel nagyjából jelöld körbe a visszaállítandó területet. Most ugyebár az a cél, hogy a kép teteje olyan maradjon mint eredetileg volt és csak az alja legyen világosabb.

Én a kép széleitől kifelé is jó nagy helyet hagytam a kijelölésnek, mivel a jelölő körvonal széleit kicsit összemossuk, hogy lágy legyen az átmenet az eredeti és a módosított képrész között. Ehhez csak kattints jobb egérgombbal a kijelölésen belül, majd a megjelenő menüben válaszd ki a Feather (Lágy szél) lehetőséget és írj be egy nagy értéket! Kis képünkhöz 100-as értéket használtunk.
5. Kitöltés történelemmel
A következő lépés is egy a jobb egérgomb legyen a kijelölésen belül, majd ugyanabból a menüből most válaszd ki a Fill (Kitöltés) opciót! Ennek segítségével egy színnel, vagy átmenettel töltheted ki a kijelölt területet, de akár egy korábbi képállapottal is.

A Contents menüben válaszd ki a History lehetőséget, Az Opacity-t pedig állítsd 100%-ra! Így teljes mértékben visszaállítja a szoftver az eredeti képterületet, de mivel a kijelölés szélét elmostuk egy lágyabb átmenetet is kapsz a módosított és visszaállított képrészek között.6. Kecske és káposzta
Ez pedig a végeredmény. Újfent a "kecske és a káposzta" esete. A kép felső részének eredeti világossága is megmaradt, de a kívánt alsó rész is világosodott.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Visszavonás I. Photoshopban
Elrontottál egy lépést? Sebaj! Lépjünk csak vissza!
Visszavonás II. Photoshopban
Egy lépéssel tovább...vagy visszább?
Visszavonás III. Photoshopban
Íme a beígért nem-lineáris visszavonás!
Előzmény ecset alkalmazása I. Photoshopban
Egy korábbi képállapotot festünk átalakított fotónkba a History Brush (előzmény ecset) segítségével.
Előzmény ecset alkalmazása II. Photoshopban
Mit nekünk kiégett ég? Vissza az egész!

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !