Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2011.02.15.

AKVIS NatureArt 2

 


Milyen is az, amikor egy szoftver rajzol víztükröt, napot, felhőt, esőt és villámokat.


 

Becsillanás


szint: nagyon könnyű

Így karácsony elmúltával bizonyára mindenkinek akad a fénykép gyűjtményében egy-két fotó a karácsonyfáról, díszekről. Nekünk pedig akad egy apró trükkünk, mellyel egy kis pluszt vihetünk ezekbe a fotókba. Hátha csak ennyi hiányzik...

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Becsillanás - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Általában a becsillanás egy nem kívánt jelenség, hiba a képen. A gyártók - és főleg a vásárlók - nem kis összegeket költenek, hogy megelőzzék ezt a problémád. Akadnak azonban helyzetek, amikor egy kissé feldobhatjuk vele a képet. Ilyen például a karácsonyi, csillogó díszekről készült fénykép.


2. Hová?
Mielőtt belekezdenél, nézz ki a becsillanás számára egy megfelelő helyet! Olyan képterületet válassz, amely eleve világosabb, valamilyen fénytükröződést tartalmaz! Például az üveggömbön diszkréten megcsillanó fénypont.3. Csillanás effekt
Magát az effektet a Filter/Render/Lens Flare, vagyis magyarul a Szűrő/Alkotás/Lencse Fényfolt menüpont alatt találod.
4. Lőjük be!
A megjelenő kis ablak tetején egy nézőképet látsz fotódról. Első teendőd, hogy ezen a képen bejelöld a csillanás előzőleg kinézett helyét, esetünkben az üveggömb közepét. Ehhez csak a megfelelő helyre kell kattintanod a kis képen, ahol egy + jel mutatja majd a helyet.

A becsillanás nem csak ezt a pontot és környezetét érinti majd, hiszen a Lens Type pontok alatt kijelölheted, hogy milyen típusú, vagyis milyen gyújtótávolságú lencsének megfelelő becsillanást szeretnél a képre. Így nem csak egy központi fénykört, vagy csillagszerű fénypontot kapsz, hanem egyes esetekben attól távolabb a képzeletbeli objektív lencséinek fényfoltjait is. Ha a becsillanásod a kép közepén található, akkor ezek a foltok ahhoz közel helyezkednek el, ha a szélekre, vagy a sarkokba helyezed a fő fényforrást a további foltok attól távolabb, a kép ellentétes oldalán jelennek meg. Kísérletezz a különböző Lens Type beállításokkal, hogy melyik adja számodra a legszebb becsillanást! Mi az 50-300mm Zoom beállítást használtuk.

Az utolsó lépés a csillanás fényerejének beállítása a Brightness (Világosság) csúszka segítségével. Lehetőleg ne vidd túlzásba, mivel az erős fénykör sok részletet kitakarhat a képből, túlságosan szembeötlő lehet és elrontja a hangulatot. Ezen kívül a fénypont körüli területek vesztenek kontrasztjukból is, így nem gond, ha a kiinduló képed hasonlóan erős kontrasztú, mint példafotónk.
5. Újabb csillag
A meglévő világos folt helyén egy erősebb becsillanás jelent meg, csillagszerű effekttel. Emellett néhány lencse fényfolt is látható a gömbtől nem messze, mintha csak egy valódi objektív munkája lenne.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !