Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2014.08.20.

Photoshop Touch: kontrasztemelés rétegekkel

szint: haladó


A Photoshop tabletes verziójában próbáltuk ki a kontraszt állítást.


 

Zsírkréta hatás


szint: könnyű

Nem ez az első művészi hatást imitáló leírásunk a Digiretuson, de eddig még nem készítettünk zsírkrétaszerű rajzot egy fényképből. Az ehhez hasonló effektek létrehozásához szinte végtelen lehetőségünk adott, így bátran válogathatunk a jobbnál jobb megoldásokban. Most egy lehetséges lépéssort tárunk olvasóink elé, remélhetőleg mindenki nagy megelégedésére.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Zsírkréta hatás - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Szinte bármilyen fénykép megteszi, de ne tartalmazzon túl sok részletet, mivel a valódi zsírkréta kép is elég elnagyolt. Lehetőleg olyan képet válassz, ami elég színes és a főtéma vagy főtémák elég jól kiemelkednek a háttérből. Megteszi egy portré is, de például a színes virágokról készült fotó sem rossz választás.


2. Fura színek
Először egy kicsit érdekesebbé tesszük a színeket és megnöveljük a kontrasztot. Ehhez válaszd ki a Szűrők/Színek/Retinex menüpontot!

A megjelenő ablakban használd a fenti beállításokat! A színek így egy kicsit erősebbé, egyben furcsábbá válnak, mintha az eredeti árnyalatokhoz hasonló, de azokkal mégsem egyező zsírkrétákat válogattál volna össze a dobozból. Az effekt a helyi kontrasztot is növeli, még több sötét felületet élt hagyva, így a fontosabb témák jobban kiemelkednek.

Egyedül a Dinamikus csúszkával variálhatsz, a többit állítsd maximumra! Az utolsót tetszésed szerint állítsd be. Segítségével főként a fekete területeket erősítheted, vagy gyengítheted.


3. Alternatív út
Ha fekete-fehér rajzot szeretnél, következő lépésként válaszd kis a Réteg/Színek/Telítetlenné tevés pontot. Ha mégis színesben képzeled el a végeredményt, ezt a lépést nyugodtan hagyd ki!4.Mélyülnek a feketék
Mi is maradtunk a színes megoldásnál és a következő körben egy kicsit tovább erősítettünk a kontrasztos éleken, a Szűrők/Művészi/Karikatúra menüponttal.

Itt csak a Maszksugár értékén emeltünk jelentősen. A Fekete-százalék maradhat alacsonyan, vagy akár teljesen le is veheted.5.Szétszórtan
Következik a kréta szórt hatást imitáló effektje. Ehhez használd a Szűrők/Zaj/Szórás menüpontot és a Szórási mennyiségnél állíts be tetszőleges értékeket. Ha a képed kicsi elég lesz 10 alatti érték is, ha nagy inkább erősebb beállítást válassz!

Egy fokkal érdekesebb végeredményt kapsz, ha a két érték nem egyforma, vagyis függőleges, vagy vízszintes irányba sokkal erősebben szórt a rajz. Ehhez a beállítóablakok jobbján lévő "kapcsos" gombot kell lenyomnod. Így a két érték külön külön szabályozható.6.Maszatolt a kréta
Zsírkrétarajzunk elkészült, egyes helyeken élénk, másokon visszafogott színekkel és erős kontraszttal, mint egy igazi kréta képen.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !