Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonInterjú|2009.12.08.

"...ma már profi területen elengedhetetlen a digitális fotózás..."

 


Interjú: Tóth-Szabó Réka


 

Fehéregyensúly hiba beállítása


szint: könnyű

Ki gondolta volna, hogy a Photoshop Elements legegyszerűbb képszerkesztő része a Quick Fix is tartogat egy-két meglepetést? Pedig a a szoftver fehéregyensúly beállításának egyik legkézenfekvőbb eszközét éppen itt találjuk.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Fehéregyensúly hiba javítása - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Régi, öreg digitális fényképezőgépünk nem volt a helyzet magaslatán az automata fehéregyensúly beállítás terén, így ezt a ronda zöldes tónust nekünk kell eltüntetnünk a képről.


2. Gyors menet
A Photoshop Elements egyik legjobban használható fehéregyensúly beállító eszközét a gyorsszekesztő (Quick Fix) részben találjuk. Ezt a szoftver betöltődésekor a bejelentkező ablakból is kiválaszthatod, de ha már a normál képszerkesztőben vagy, rákattinthatsz a jobb felső sarokban lévő Quick Fix gombra is.


3. Színmódosítók
A Quick Fix jobb oldali szerkesztősorán a Color ablakban találod a színekért felelős csúszkákat:

Saturation: színtelítettség, vagyis a színek erőssége.
Hue: színezet.
Temperature: színhőmérséklet, az elsődleges fehéregyensúly beállító eszközünk
.
Tint: színhőmérséklet árnyalat. Zöldes, vagy lilás elszínezés.

Közülük főként az utóbbi kettő lesz fontos, de ezúttal használni fogjuk a színtelítettség beállítót is.


4. Telítetten
Kezdjük is mindjárt a telítettséggel! Első lépésként jó alaposan felnyomtuk a színtelítettséget (Saturation), hiszen a rikító színekkel könnyebb dolgoznunk, mint egy színszegény képpel.5. Más hőmérsékleten
A fehéregyensúly beállításához balra toltuk a Temperature, vagyis a színhőmérséklet csúszkát. Ezzel kiemeltük a zöldeket és a kékeket, tehát a hideg színeket. Ezután jobbra húztuk a Tint csúszkát, ami plusz melegséget adott a meglévő színeknek.

Természetesen ezek a módszerek nem pontos beállítások. A csúszkák mellett még számszerű értéket sem adhatsz meg. Az egész csak "szemre megy", de a fenti, teljesen elrontott színvilágú képnél még szemre, tessék-lássék beállítva is sokkal pontosabb és természetközelibb eredményt érhetsz el.6. Visszább
Utolsó lépésként csak a telítettséget (Saturation) kell tetszés szerint visszahúznunk és máris kész a fotó, remélhetőleg sokkal pontosabb színekkel, mint a kiinduló állapot. De hasonlítsd csak össze!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !