Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.09.

Phase One Capture One 4.0: pontosabb kompozíció

 


Vágás és elforgatás, minden mennyiségben.


 

Színtelítettség IV.


szint: haladó

Jó néhány leírással ezelőtt foglalkoztunk utoljára a színtelítettséggel, melynek növelését akkor a Görbék (Curves) parancs segítségével értük el. Mostani tippünk is szinte ugyanazon a módszeren alapul, de aki viszolyog a Görbéktől, használhatja a Szinteket is. Egy kicsit másképp, mégis hasonlóan.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Színtelítettség IV - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ide egy fakó, színekben szegény képre lesz szükségünk. Mondjuk valami hasonlóra, mint a fenti, amely borús és elég sötét időben készült és ennek köszönhetően elég szürke, színtelen és egyhangú.


2. Hasonló start
Ugyanúgy indítunk, mint az előző tippben. Az Image/Mode (Kép/Mód) menüben állítsd át a színmódot RGB-ről Lab Colorra!

A folytatás azonban már más, de szintén régi ismerős. Kettőzd meg a jelenlegi képréteget úgy, hogy a meglévőt Background a jelölt ikonra húzod. Az így kapott másolati rétegen hajtjuk végre a színtelítettség emelését.3. Görbék helyett Szintek
Itt jön az új-régi módszer! Lépj az Image/Adjustments/Levels (Kép/Korrekciók/Szintek) menüpontra, majd az előbukkanó ablak Channel részében állítsd be az 'a' csatornát. Ezután az Input Levels első ablakába írj 100-as értéket, a harmadikba pedig 155-öt, vagyis utóbbi esetben -100-at vonunk ki a meglévő 255-ös értékből. Bármilyen számokat használhatsz, de az a lényeg, hogy amennyit az első ablakba írsz, annyit vonj ki a harmadik értékéből. A középső ablak számértéke maradjon 1,00!

Ha elkészültél, még ne nyomj OK gombot!
4. Második "Szint"
Még mindig a Levels ablakban vagyunk, ahol most a Channel részben állítsd be a 'b' színcsatornát, majd ismételd meg az előző lépést. Fontos, hogy pontosan ugyanazokat a számokat add meg, mint az 'a' csatornánál, különben a színegyensúly elcsúszik. Nálunk ez 100, 1,00 és 155 volt.

Most már jöhet az OK gomb.5. Ne olyan erősen!
Ha minden jól csináltál egy erősen színtelített képet kaptál eredményül. Talán túlságosan telítettet. Nem hiába dolgoztunk azonban a másolati csatornán, a régi trükkünk most is működni fog. A Layers paletta összhatásmódjai közül válaszd ki a Saturation lehetőséget, majd az Opacity (átlátszóság) csúszka értékét csökkentsd addig, amíg a telítettséget már elfogadhatónak találod.6. Színekben gazdagabban
El is készültünk a képpel, ami így már határozottan telítettebb színeket mutat. Már csak egyesítened kell a két réteget, hisz nem lesz rájuk külön-külön szükség. Ehhez használd mondjuk a Layer/Flatten Image parancsot!

Az egyesítés után ne feledd a Lab színmódot visszaállítani RGB-re (Image/Mode/RGB Color), hiszen csak így mentheted a képet!Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !