Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Szelektív élesítés

szint: haladó


Perspektíva korrekció után egy kis igazítás a kép egyik felén.


 

Háttérminta


szint: nagyon könnyű

Most lássunk egy gyors és nagyon künnyű tippet kezdő weoldal szerkesztők számára! Ha egy kiszemelt fotóból szép háttérmintát szeretnénk oldalunkhoz, folyton gondot okoz, hogy a kis képdarabok illesztései elég csúnyán láthatók majd a weblapon. A szélek elmosása megoldható egy képszerkesztő szoftverrel, de nem valami egyszerű és gyors munkafolyamat. A GIMP segítségével viszont csak néhány pillanat az egész.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Háttérminta weboldalhoz - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Keress egy megfelelő, nem túl bonyolult mintázatú fotót. Nem árt, ha a háttérminta harmonizál a weboldalad témájával. Legalábbis emlékeztet rá, mivel a GIMP egy kicsit eltorzítja majd az eredeti képet, és nem biztos, hogy felismerhető marad.


2. Apró
Az sem árt, ha a mintázat széleinek kialakítása előtt lekicsinyíted a képet, hiszen úgy jobban mutat majd, és kisebb fájlméretű lehet, ami weboldalaknál nem utolsó szempont. A méretezéshez a Kép/Kép átméretezése menüpontot használd!

A weboldal méretétől függően 100-200 pixel széles minta, vagy ugyanilyen méretű, de négyzetre vágott kép bőven megteszi. Ha felismerhetetlen, sűrűn ismétlődő mintázatot szeretnél, ettől kisebb, akár 10-20 pixeles méretre is kicsinyítheted a képet.


3. Folyton-folyvást
A GIMP-ben mindössze egy-két kattintás a mintázat összefolyó széleinek kialakítása. Ehhez a Szűrők/Leképezés/Folytonossá tétel parancsot használd, amely egy kattintással megváltoztatja a képdarab széleit. Ezt ezután egy weboldal hátterébe illesztve összefüggő mintát kapsz.

Ha egy kicsit izgalmasabbá szeretnéd tenni a mintát, a Folytonossá tétel parancs előtt használd az ugyanott található, Fraktálkövetés menüpontot. Így persze a minta kevésbé lesz felismerhető.4.Elfolyó szélekkel
Íme a végeredményünk! A szoftver úgy alakította át a képdarab széleit és sarkait, hogy mozaikként egymás mellé téve összefüggő mintázatot adjon, látható illesztési helyek nélkül.5.Próba
Ha még a GIMP-en belül ellenőrizni szeretnéd a végeredményt, a mintadarab elkészülte után kattints a Szűrők/Leképezés/Kis csempe menüpontra. Így láthatóvá válik a kész mintázat egyben. Ezután ne felejts el egy lépéssel visszalépni, mondjuk a Ctrl-Z billentyűkkel, hisz nekünk nem erre, hanem csak egy darabra van szükségünk a weboldalhoz.

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !