Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2011.02.15.

AKVIS NatureArt 2

 


Milyen is az, amikor egy szoftver rajzol víztükröt, napot, felhőt, esőt és villámokat.


 

Adobe Photoshop Lightroom - Template-ek telepítése


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom - Template-ek telepítése - www.digiretus.hu1. Letöltés
Kissé beleuntál már a csúszka tologatásba? Valami egyszerűbbet szeretnél? Az Adobe Photoshop Lightroom erre is tud megoldást. Ott vannak például az előre elkészített gyári Presetek, vagy szebb magyar szóval Template-ek, melyekkel egy kattintás a kép megváltoztatása, például gy érdekes effekt alkalmazása. A Lightroom sorozatunk elején már volt róluk szó, többet nem is érdemelnek.

Mi van azonban, ha meguntuk őket és valami újat szeretnénk? Természetesen erre is van megoldás, mégpedig a mások által elkészített Template-ek letöltése és telepítése. Ilyen template-eket például a hivatalos Adobe Lightroom Exchange oldalon találsz. Sok közülük ingyenes. Itt van példának a fenti, színmódosító gyűjtemény a Camera Dojo Camera Tools. Mindössze a jobb oldali Download gombra kell kattintanod és már birtokba is veheted.


2. Mappába vele!
Ehhez azonban először ki kell csomagolnod a letöltött .zip fájlt egy tetszőleges mappába. Több mint egy tucat .lrtemplate kiterjesztésű fájlt kapsz. Pont erre lesz szükségünk.
3. Import holmi
Nyisd meg a Lightroomot, majd lépj a Develop modulra! A bal oldali ablakrészen találod a Presets listát, elsőként a hivatalos gyári template-ekkel. Ezek végén kapott helyet a User Presets pont. A sorra jobb egérgombbal kattintva előtűnik egy kis menü. Itt az Import opciót választva léphetsz tovább. A megjelenő Browser ablakban kiválasztod a fenti .lrtemplate fájljaidat, melyeket a Lightroom a User Presets listába importál.4. Létszámellenőrzés
Íme a behívott template-ek! Le kinyitod a User Presets listát a cím bal oldalán lévő kis nyíllal, szépen abc-sorrendbe rendezve láthatod őket.
5. Egészségünkre!
Bármelyikre kattintva azonnal láthatod is az eredményt. Ennyi az egész! Az Adobe Lightroom Exchange weboldalon további érdekes színmódosító template-eket, valamint plugineket is letölthetsz. Ezek telepítéséről egy későbbi cikkünkben lesz szó.Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !