Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2016.05.21.

Adobe Lightroom - Az "ütős" fekete-fehér kép titkai (Videó)

 


Sosem elég ha csak simán színtelenítesz egy színes fotót, az igazán erős fekete-fehér képhez ennél többre lesz szükség.


 

Keretezés II.


szint: könnyű

Az elapadhatatlan keretezés tippek. Közel végtelen számú lehetőségünk van, hogyan készítsünk ügyes keretet egy digitális fotó köré. Íme közülük az egyik, melyben a kijelölés alakítási opciókkal hozunk létre egy átmenetes rámát.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Keretezés II - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Válassz egy olyan fényképet, melyen már nem végzel semmilyen képszerkesztést és elképzeléseidnek megfelelően méretezted, vagy vágtad. A keretezés legyen a szerkesztési folyamat utolsó láncszeme.


2. Kijelölt ráma
Egy egyszerű Ctrl+A billentyűkombinációval jelöld ki a teljes fotót, majd kattints a Select/Modify/Border menüpontra. Segítségével egy keretes kijelölést készíthetsz a teljes képkijelölésből. A fenti ablakot kapod, ahol a Width mezőben megadhatod a keret vastagságát. Kalkuláld bele, hogy ez a képen belül lesz, vagyis a kép szélső pixeljeit kitakarja. Fotónk 450 pixel széles, így ehhez elég lesz egy 20 pixeles keret. Ha nagyméretű 6-12 megapixeles képpel dolgozol a 100-200-as érték is megfelelő lehet, de persze itt is az ízlésedre van bízva. Akár extra vastag rámát is létrehozhatsz.


3. Lágyítsunk!
Lágy, átmenetes keretet szeretnénk, így újra a Select/Modify menüpontjaihoz folyamodunk. Ezúttal a Smooth lehetőség is aktív, mellyel a keret (illetve még csak kijelölés) belső széleit lágyíthatod. Kattints erre a pontra, majd a Sample Radius ablakba írd be az előzőleg megadott számérték felét. Ez nálunk 10 pixel.


4. Kitöltés színnel
Készíts egy új, üres réteget a rétegpaletta felső ikonsorának első elemére kattintva. Így egy Layer 1 nevű réteget kapsz, amelyen kitölthetjük a keretünket. Mivel a keret külön rétegre kerül, utólag szabadon alakíthatod, az Opacityvel csökkentheted az átlátszóságát, vagy el is tüntetheted a képről.

Válassz egy tetszőleges keretszínt az eszközpaletta alján lévő első színválasztó négyzetbe, ezután a Festékesvödör (Paint Bucket Tool) eszközzel kattints a keretbe, amely kitöltődik a választott színnel.5. Van rá keret
A most már felesleges kijelölési körvonalat a Ctrl+D billentyűkkel tüntetheted el. Mivel a keret belsejét elmostuk, a kitöltőszín a közép felé haladva egyre halványodik. Kész is az átmenetes keretünk.

Mentés előtt a Layer/Flatten Image menüponttal egyesítheted a rétegeket - ez után már nem alakíthatod külön a keretet.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !