Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPS Elements|2009.12.09.

Kezelőfelület VII.

szint: nagyon könnyű


Vágás, klónozás minden mennyiségben a PS Elements eszközeivel.


 

Vibráló színek


szint: haladó

A "nagy" Photoshop legutóbbi verziójának egyik újdonsága volt a Vibrance lehetőség, melynek segítségével a normál telítettség emelésen túl is kicsattanóan színessé tehetünk egy képet. Ha viszont csak egy régi Photoshop Elementsre futja, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen egy kis bűvészkedés a rétegekkel és máris feldobhatod fotód színeit.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Vibráló színek - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
A virágfotó mindig hálás téma, hiszen a színes kompozíció általában elbír még egy jó adag telítettség emelést.


2. Édeshármas
Duplázd meg a meglévő képréteget a Layer/Duplicate Layer paranccsal. A megjelenő ablak As pontjához bármilyen nevet megadhatsz új rétegednek, de nem szükséges átnevezni.

Ha már itt tartunk, csináljunk három réteget, tehát ismételd meg az előbbi műveletet! Így három ugyanolyan képtartalmú réteged lesz, melyek közül a felső kettőn dolgozunk, az alsó pedig változatlan marad.


3. Mosott felsőrész
A felső rétegen vagyunk, melyet moss egy színűvé a Filter/Blur/Average paranccsal. Ezt követően a rétegpaletta összhatásmódját állítsd Luminosityre!


4. Összevonás
A Ctrl billentyűt folyamatosan nyomva tartva jelöld ki a felső és az alatta lévő (középső) réteget, majd a Ctrl+E billentyűkombinációval, vagy a rétegpaletta More/Merge Down menüpontjával egyesítsd őket.5. Vibráló-réteg
Így egy színinformációt tartalmazó egyesített réteget kapsz, melyet az Overlay összhatásmód segítségével egybemoshatsz az eredeti módosítatlan képpel. A vibráló színhatást az Opacity csúszkán csökkentheted. Mi 70%-ot használtunk.6. Életet a színeknek!
Egy újabb Ctrl+E, és a két utolsó réteg is egyesül, a fotó pedig JPEG-ként menthető, immár jóval élénkebb színekkel, mint a kiindulási állapotkor.Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !