Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Curvemeister v2 plugin

 


A Görbemester helyrepofozza a színeket és a kontrasztot. Csak bízzuk rá!


 

Színek csökkentése (szelektíven) (CS4+)


szint: könnyű

A Photoshop CS4-ben felfedezhetünk néhány olyan apróságot, melyek elsőre talán fel sem tűnnek és nem sok jelentőséget tulajdonítunk nekik, de igen csak megkönnyíthetik és meggyorsíthatják a munkát. Ilyen a színtelítettség beállításánál található kis színtartomány kijelölő eszköz, mely már ismerős lehet az Adobe Lightroomot használók körében.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Színek csökkentése (szelektíven) - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
A képen két színterületet kéne kordában tartanunk. Egy kicsit erős, neonzöld felé hajló a fű színe. Nem vészes, de lehetne természetesebb. Másrészt nagyon zavaró a csupasz földfelületen, és az ágyú fém részein megjelenő kékes-lilás elszíneződés. A többi színt viszont nem szeretnénk bántani.


2. Az új fiú
Az új Photoshop verzió egyik friss eszköze a Lightroomból átkerült szelektív kijelölő, amit például az Image/Adjustments/Hue/Saturation (Kép/Korrekciók/Színezet/Telítettség) menüparancs ablakában is megtalálunk a bal alsó sarokban. Hasonlóan működik mint a korábbi megoldás az alatta lévő színskála, de gyorsabban és egyszerűbben dolgozhatunk külön-külön a színekkel.3. 10 másodperc alatt
Kattints az ikonra, majd vidd a kép fölé. Először egy színválasztó pipettaként jelenik meg, de ahogy a kép valamelyik pontjára kattintasz vele az adott pont színét jelöli ki és a gombhoz hasonló kéz ábrává válik. A bal egérgombot nyomva tartva és bal vagy jobb irányba tolva az egeret csökkentheted illetve növelheted a kijelölt színterület telítettségét.

Vidd elsőként a zöld fű fölé, kattints, majd tartsd nyomva az egérgombot. Ezzel kijelölted az élénkzöldeket. Az ablak alsó részén lévő színskálán látszik is a kijelölt színtartomány. A gombot nyomva húzd óvatosan balra az egeret és láthatod, hogy a telítettség csökkenni kezd. A Saturation csúszka értéke is csökken.

Ezután sem kell mást tenned, mint a következő színre kattintani - pl. a fémfelületek erős kékjére - és ugyanígy csökkenteni a telítettségüket. Szükség szerint egy következő színterületet is beállíthatsz ugyanígy, és nem kell új ablakot nyitnod, új területet körbejelölnöd, csupán egy-egy pontra kattintanod a képen, egymás után.
4. Visszafogott színek
Íme a végeredmény, ami mindössze 10-15 másodpercünkbe került, a zavaró túlzott színek pedig szépen eltűntek a képről. A fenti módszer segítségével egy bizonyos színtartományt teljesen el is tüntethetsz a képről, mondjuk fekete-fehérré alakítva a zöld füvet, míg a többi érintetlen marad.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !