Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Élek lágyítása

szint: haladó


A sok élesítési tipp után most nézzük meg mi a helyzet, ha a túlzott élesítés utóhatásait kell eltüntetnünk!


 

Fotó keretezése III.


szint: nagyon könnyű

A GIMP-ben néha igen érdekes dolgokat találhatunk eldugva. Itt van például a következő eszköz, amely szinte önállóan, néhány szempontot megadva készít a kép köré egy film perforációt imitáló keretet, ráadásul több képet is képes összefűzni és egyszerre keretezni. Próbáljuk csak ki!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Fotó keretezése III - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Válaszd ki kedvenc képed, melynek széleire film perforáció-szerű, sötét keretet képzelsz el. A GIMP most következő eszköze több képet is kezel, tehát lényegében bármennyit megnyithatsz. A szoftver összefűzi és egy képzeletbeli filmcsíkként jeleníti meg azokat.


2. Alap beállítások
Magát a keretező eszközt a Szűrők/Egyesítés/Film menüpont alatt találod. Megnyíló ablakában a fenti beállítások fogadnak. Ha több képet szeretnél egy "filmcsíkká összefűzni, a jobb oldali részen adhatod hozzá, vagy távolíthatod el a plusz képeket.

A Film részben az egész filmcsík magassága állítható be keretestől, vagyis alapból átméretezi a képeket a szoftver. Ha viszont bejelölöd a Magasság igazítása a képekhez lehetőséget, megtartja az eredeti képméretet. A Szín pontnál a film szélének, vagyis a keretnek főszíne állítható be. Ez rendszerint fekete.

A Számozás szekcióban egy kicsit feldobhatod a keretet, kockánként a szélére írt számozással. A számok betűtípusát és színét is megadhatod.

A Fent és Lent jelölőkkel be-, vagy kikapcsolható, hogy a kép tetején és alján is legyen perforációs keret.


3. Haladóknak
Akad még itt egy Haladó fül is, melyen tovább finomíthatod a keret kinézetét. Beállíthatod a magassági arányt, több kocka esetén azok egymástól való távolságát, a perforáció méretét és kinézetét, valamint a számozás magasságát.

Természetesen hagyhatsz mindent alap beállításon is.4.Rámázott kedvenc
Ezután már nincs más dolgod, mint az OK gomb lenyomása és a szoftver önállóan elkészíti a beállított filmkeretet. Mintha csak egy diafilm kockája került volna elénk. A felső és alsó szélen megjelenik a film perforációt utánzó keret és a beállított számozás.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !