Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonACDSEE|2009.12.08.

ACDSee Photo Editor 4.0 (7.rész)

 


Összetett szerkesztési feladat (szelektív élesítés) az ACDSee PE segítségével.


 

Adobe Photoshop Lightroom - Bőrlágyítás


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom - Bőrlágyítás - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót
Mivel a célunk az emberi bőr simítása, a nagyfelbontású portréknál már tolakodó pórusok lágyítása, ezért lehetőleg portréképet használj, de a módszer jól működik a világosabb (pl. zsemleszín) szőrzetű kisállatok bundáján is. Ott némi lágyító filter hatást ad az állatbundának. Maradjunk azonban az arcbőrnél.


2. Külön menüponton
A jobb oldali paletta tetején lévő ikonsorból válaszd ki a jobb szélsőt, mely egy ecsetet formáz. Már volt róla szó korábban, de a bőrsimító beállítást nem találod meg a normál opciói között. Kattints az alatta megjelenő ablak Effect lehetőségére, mely egy lehulló menüt nyit. A menüben megtalálod a Soften Skin (Bőrlágyítás) lehetőséget.

Ezek szerint festegetés vár ránk, de előtte nézzünk kicsit körül a beállítások környékén!
3. Némi állítgatás
A Soften Skin kiválasztásával a Clarity csúszka -100-as értéket kapott, vagyis a mikrokontrasztot csökkentjük igen erőteljesen. A Sharpness értéke +25 lett, tehát egy kis plusz élesítést is kapunk. Ha nem szeretnél erős arcbőrsimítást, illetve az utólagos élesítésre sincs szükség, a Clarity és Sharpness értékét közelítsd a 0-hoz!

Példánkban meghagytuk az erős lágyítás beállítást, de élesítésre nincs szükségünk, így azt 0-ra állítottuk.

A Brush részben célszerű a képed méretéhez igazítani az ecset méretét (Size), hogy kényelmesebben dolgozhass. A 10-es érték általában megfelelő. Ha esetleg egy ecsetvonással nem szeretnéd elérni a teljes lágyító hatást, lejjebb veheted a Density csúszkát. Így többször kell ugyanazon a területen végigmenned, a teljes simító effektus eléréséhez.4. Fessünk bababőrt!
Nem is maradt más feladatod, mint a lényeg. A beállított lágyító ecsettel óvatosan festegesd át a bőrfelületet, mely ennek hatására simább lesz, de apró jellegzetességei megmaradnak.
5. Kisimultan
A bal oldali, teljes nagyítású részleten láthatod az eredeti, jobbra pedig a lágyított változatot. A bőrsimítás nagyon szépen visszafogta a nagyobb pórusokat, de a bőr jellegzetes struktúráját nem tüntette el, így emberi maradt. Kiegyenlítette továbbá a bőr világosságát, így megszűnt a csillogás, a fényes területek is egyenletesebbnek, simábbnak tűnnek.

Ez az ecset nem csak bőrlágyításra, de a világosabb felületek, finom zajának eltüntetésére is kiválóan alkalmas. A sötétebb, árnyékosabb részeken viszont nem lesz hatása a zajra.Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !