Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Becsillanás

szint: nagyon könnyű


Csillogjanak a karácsonyi díszek!


 

Színzaj eltávolítása II.


szint: könnyű

A zaj eltávolítása valóban a kiapadhatatlan témák egyike. Az erre szolgáló eljárások száma viszont, ha nem is kiapadhatatlan, de biztosan több, mint egy. Mi sem bizonyítja ezt jobban, immár a második színzaj eltávolító leírást kapjátok tőlünk, amely az előzőnél egyszerűbb, de legalább oly hatásos. Nem teszünk mást, mint a Photoshop nagyszerű rétegkezelését, összhatásmódjait és a Gaussian Blur életlenséget használjuk e zavaró jelenség csökkentésére. Kezdők is elkezdhetik!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Színzaj eltávolítása II. Photoshopban

Példaképünk ez alkalommal egy részlet. A fotó sötétben készült és a bordó ingrészleten jól látható az erõs színzaj.

Színzaj eltávolítása II. Photoshopban

Duplázd meg az eredeti réteget a Layers palettán, vagy használhatod ugyanerre a Layer/Duplicate Layer parancsot is. A palettán állítsd a két réteg összhatásmódját Normalról Colorra. A színzajt akarjuk szûrni így csak a színek változásai lesznek hatással a két réteg összhatására.
Közben a felsõ réteg maradjon kijelölve.

Színzaj eltávolítása II. Photoshopban

Az effektek közül válaszd a Filter/Gaussian Blurt, amellyel a fölsõ réteget elmoshatod. A megjelenõ ablakban állíts be egy közepes rádiusz értéket. Minél nagyobb értéket állítasz be, a zajszûrés annál erõsebb, viszont a színek tompábbak lesznek és egymásba mosódnak. Minél kisebb ez a szám annál természetesebb marad a színhatás, de a színzaj is kisebb mértékben tûnik csak el. A beállítandó értéket a fotó mérete és a színzaj látható mértéke is befolyásolja. Nagyjából 5-10 körüli rádiusz elég szokott lenni. Ha a zaj makacsabb, nyugodtan följebb veheted, de ha csak enyhe mértékû, 5 alatti érték is elég lesz. Példánkban 6,5-es értéket használtunk. Ha a Preview be van kapcsolva, a végeredményt az eredeti képen is láthatod.

Színzaj eltávolítása II. Photoshopban

Ha elkészültél a Layer/Flatten Image paranccsal egyesítheted a rétegeket, majd mentheted a képet. A végeredményen jól látható a színzaj szûrésének eredménye. A kép maradék szemcsézettsége az ún. luminancia zaj, amelynek szûrésére egy korábbi tippünkben olvasható.

A színek a legtöbb esetben tompábbak lesznek, de egy cseppnyi színtelítettség növeléssel orvosolható a dolog. Ehhez az Image/Adjustments/Hue/Saturation parancs alakalmazása a legegyszerûbb megoldás.

Színzaj eltávolítása II. Photoshopban

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Színzaj eltávolítása Photoshopban
A nagy Mumus: a zaj ! Szinte látjuk, ahogy irtózva borzongnak meg a digitális fotósok. Persze nem azok, akik minket olvasnak.
Színzaj eltávolítása III. Photoshopban
Ellenfelünk újra a konfettieső.
Zajszűrés és élesítés Photoshopban (CS+)
Összetett lépéssor, ugyanazért az eredményért.
Szelektív élesítés Photoshopban
Perspektíva korrekció után egy kis igazítás a kép egyik felén.
Színhiba (kromatikus aberráció) eltávolítása I. Photoshopban
Képünk sötét és világos területeinek találkozásánál zavaró lila/kék csíkok jellennek meg. Az esetek nagy részében elég jó eredménnyel csökkenthetjük, vagy el is tüntethetjük őket.
Világossági (luminancia) zaj eltávolítása
Photoshopban

Újra felvesszük a kesztyűt a zaj ellen. Ezúttal a világossági, vagy luminancia zaj alattomos "szemcséi" ellen.
Apró részletek kiemelése
Photoshopban

Kontrasztosabbá téve jobban kiemelkednek a finom textúrák.
Páramentesítés Photoshopban
Köd előttem, köd utánam.
Mioré eltávolítása Photoshopban
Furcsa, színes csíkozottság a képen? Távolítsuk el őket!

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !