Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

The Imaging Factory pluginek (2.rész)

 


Avagy a "hordótlanító" és társai visszavágnak.


 

Ál-infraszűrő II. (CS3+)


szint: könnyű

Következő tippünk a Photoshop CS3, vagy újabb verziót használóknak nyújt segítséget, és az infraszűrők egyedi képhatásának imitálását célozza meg. Azt már tudjuk, hogy szűrőkből mindig valódit érdemes használni, de ha egy képen ideálisak a színek megpróbálkozhatunk a Photoshopban is utánozni őket. Ilyen a kék ég, zöld lombozat kettős, amely gyakran infraszűrőért kiált.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Ál-infraszűrő II. - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Lehetőleg napsütésben készült, tavaszi-nyári tájképnél próbáld ki ezt az effektust, hiszen az infraszűrő többek között a növények zöldjét, és a kék eget is befolyásolja. Ezen a két színen érezni leginkább a hatást. Az sem baj - sőt előny - ha a kék égen felhők is vannak. A drámaian fekete égbolton jól mutatnak majd a fehéres pamacsok, kiválóan ellenpontozva a sötétséget.

Érdemes teljes méretű, és nem már webgalériához kicsinyített fotóval dolgozni, majd az infra hatás felvitele után kicsinyíteni. Erősen belenyúlunk a színcsatornákba, ami plusz zajt, töredezettséget okozhat a képen. Ez később kicsinyített méretben kevésbé lesz zavaró.


2. Ennyi az egész
Az újabb Photoshop verziókban szinte semmi dolgod. Csak keresd meg az Image/Adjustments/Black and White (Kép/Korrekciók/Fekete-fehér) menüpontot, majd a Presetek közül válaszd az Infrared (Infravörös) lehetőséget...és kész.

Hasonló Presetet találsz egyébként az ugyanebben a menüben lévő Channel Mixer (Csatornakeverő) pont gyári mentéseinél is, de a fenti jobb végeredményt ad.3. Némi utómunka
Itt akár meg is állhatsz, ha tetszik a végeredmény, de tovább is finomíthatod a képet. Ha még sötétebb eget szeretnél a Blues csúszkát kell balra mozdítanod, ha pedig a lombozatot akarod világosítani a Yellows és Greens csúszkákat húzd jobbra!
4. Kékes
Jót tesz a képnek egy nagyon enyhe kékes beütés is, ami még kontrasztosabbá teszi a szemlélő számára.

A Tint ablakban állíts be egy nagyon halvány kék színt, olyan halványat, ami szinte már fehér. Ezután a Saturation csúszkán szabályozd a telítettségét. Elég 2-3%-os szaturációt állítani, így a kép egy alig érezhető kékes beütést kap.
5. Túl a vörösön
Fotónk valóban olyan, mintha egy infravörös szűrővel dolgoztunk volna. Most következhet a kicsinyítés, ha szükség van rá.

Aki CS3-nál régebbi Photoshop verziót használ, a lenti linken talál tippet ugyanerre az effektusra.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !