Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   



Keresés az oldalon



Dosszié|2009.12.07.

Adobe Photoshop CS4: újdonságok

 


Az új üdvöske friss képességei...egyelőre csak elméletben.


 

Adobe Photoshop Lightroom - Visszavonás


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom - Visszavonás - www.digiretus.hu



1. Miután végeztél...
...egy vagy több retusálási, fotószerkesztési lépéssel a Lightroomban, adódhat úgy, hogy az eredménnyel nem vagy elégedett. Elvégzett lépéseid visszavonására használható a History paletta. Ezt a szerkesztő (Develop) nézet bal oldalán érheted el, illetve a Window/Panels/History menüponttal teheted láthatóvá.


2. Az ablak
A History palettán sorban láthatod az elvégzett összes lépést, a kép megnyitásától, a legutóbbiig, mely a lista tetején látható. Ha sok szerkesztési lépést végeztél és nem fér ki mind a palettára, a bal oldali görgetősávval lapozhatsz köztük. A History felirat melletti nyíllal becsukható és újra kinyitható a teljes paletta, a jobb sarokban lévő X-jellel (Clear All) pedig törölhetők a lépések.




3. Ellenőrzés
A visszavonás ugyanúgy működik mint minden képszerkesztő - például a Photoshop - hasonló palettája. Ha vissza szeretnél lépni egy adott képállapothoz, csak meg kell keresned a listában és fölé vinni az egérmutatót. Ekkor fontos szerep hárul a fenti nézőkép ablakra (Navigator) is, hiszen itt kicsiben is láthatod, hogy az adott képállapot milyen volt.



4. Vissza a múltba
Ha kiválasztottad a megfelelő képállapotot a listából, csak kattints a nevére és a szerkesztendő kép is a korábbi állapotúra változik. A listanév mellett azt is láthatod, hogy az adott képállapot milyen beállított értékeket jelent.

A korábbi állapot visszaállítása még nem végleges. Bármely pontra kattinthatsz, szabadon keresgélhetsz a history palettán. Ha viszont kiválasztottál egy korábbi állapotot, majd elvégzel egy új szerkesztési lépést, az utána következő, újabb szerkesztési lépések törlődnek és csak a korábbiak választhatók. Az utolsó helyen pedig a legfrissebb szerkesztési lépés "ül" majd.




5. Gyors alternatíva
Az elvégzett szerkesztési lépéseket egyenként is visszavonhatod, ha az Edit menü Undo pontját használod. Itt mindig közli a szoftver, hogy mi volt az utolsó lépés, a pontra kattintva pedig visszaállhatunk az egyel korábbi állapotra. Ha viszont ezután mégis szeretnéd érvényesíteni az előzőleg törölt lépést, az egyel lentebb lévő Redo ponttal újra érvényesítheted a törölt utolsó parancsot.

A lépésenkénti visszavonás, vagy újra érvényesítés a Ctrl-Z (Undo) és Ctrl+Y (Redo) billentyűkkel gyorsítható.

Ajánlott Lightroom videó



Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások



 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !