Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Színösszhatás III.

szint: könnyű


Eltűnik a sárga színfátyol. Mégpedig egyszerűen.


 

Tömörítési hibák


szint: nagyon könnyű

A JPG-t szeretjük, hiszen kis helyigényű és emellett jó képminőséget ad. Legalábbis, ha nem mindenáron a kis fájlméret volt a cél, mert a túl erősen, kis méretűre tömörített JPG-nél igen ronda tömörítési hibák, képtöredezettség lép fel. Következzék egy gyors tipp az eltávolítására.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Tömörítési hibák - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Íme egy extrém példa, amikor az erős tömörítés igencsak a kép minőségére ment. A teljes kép töredezett, mozaikszerű kis kockákra esett szét, ami főleg a homogén felületeken és a tónusátmenetekben zavaró.


2. Egy kis kattintás
Nincs már dolgod, mint a Photoshop Elementsben megkeresni a Filter/Noise/Reduce Noise menüpontot. Ennek feladata a képzaj eltávolítása. A tömörítési hibákat a szerkesztés szempontjából nyugodtan vehetjük képzajnak, hiszen a teljes képet érintő, oda nem illő jelenségről van szó.

A megnyíló ablakban alul egy kis jelölőnégyzetet látsz Remove JPEG Artifact felirattal. Bejelölve a szoftver megpróbálja eltávolítani az éles töredezettséget. Ennek erősségét a fenti csúszkák beállítása is befolyásolja. A legalsó csúszkát (Reduce Color Noise) nyugodtan 0-ra állíthatod. A színzaj szűrésének erősségét befolyásolja, amire most nem lesz szükség. Az első csúszka a zajszűrés általános erőssége (Strength). Minél magasabb az értéke annál erősebb a töredezettség csökkentése is. Az ilyen agyontömörített képeknél nyugodtan használj magas értéket, hiszen a tömörítés miatt a kép apró részletei úgy is elvesztek már. A középső csúszka (Preserve Details) ezen részletek megőrzésének erőssége. Csúcsértékre állítva semmi nem érvényesül a töredezettségmentesítésből, alacsony balra tolva viszont egyre erősödik a hatás. Húzd balra tetszés szerint, amíg a töredezettség eltűnik. Közben figyeld a bal oldali nézőképet!


3. Megborotválva
A végső kép (részlete) a jóval kisimultabb felületekkel. A túl erős töredezettséget persze nem sikerült maradéktalanul eltüntetni, de sokkal jobb a kép, mint a kiinduló állapot.

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !