Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.07.

Rawshooter Essentials 2006.

 


Pénztárcakímélő RAW fájl feldolgozás. Szeretjük!


 

Tekintet kiemelése (PSE 7+)


szint: haladó

A következő lépéssort a Photoshop Elements 7, vagy ennél újabb verzióval rendelkező felhasználóknak ajánljuk, hiszen a módosítás egyik fő eszköze ebben a verzióban jelent meg először. Ismét egy kis festegetési feladat, ezúttal egy új, szelektív ecsettel.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Tekintet kiemelése - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Válassz ki egy tetszőleges portréfotót, melyen sötétnek találod a szemeket. Egy kis kontrasztemelés és világosítás nagyon jót tud tenni a tekintetnek és egyben a képnek. A fotó lehet színes és fekete fehér is.


2. Szelektív ecset
A Photoshop Elements 7 egyik újdonsága volt a Smart Brush, vagy intelligens ecset eszköz. Ez lényegében egy olyan ecset, mellyel a kép általad kiválasztott részeire festhetsz módosításokat. Egy részletet átszínezhetsz, világosíthatsz, sötétíthetsz, vagy emelheted a kontrasztját.

Miután megtaláltad az ikonját tartsd még fölötte az egérmutatót (a bal gombot nyomva) majd válaszd inkább a Detail Smart Brush eszközt, mivel ezzel pontosabban festegethetsz. A felső, opciós sorban megjelenő lehetőségek közül kattints a jobb szélső kis képre, a menüben pedig válaszd ki a Portrait, vagyis portré ecseteket. Ezek közül a Bright Eyes (világos szemek) eszközre lesz szükséged.


3. Szemek kiemelése
Nincs más dolgod, mint egy megfelelő ecsetméret beállítása (szintén az opciós sorban - Size), majd a szemterület óvatos átfestése. A festés következtében a terület világosabb és kontrasztosabb lesz.

A minél pontosabb munkához nagyítsd ki 100% méret fölé a képnézetet (Navigator paletta). Ha mégis véletlenül átfestettél olyan területeket is, melyeket nem kellett volna, a képen megjelenő kis ecset ikonok közül válasz a - (mínusz) jelű ecsetet és ezzel állítsd vissza a rontott részt. A festett területet a + (plusz) jelű ecsettel bővítheted. A festést mindkét szemen végezd el.4. Lágyabb szegélyek
Az ecsetméret kiválasztásánál beállíthatsz lágy szélű ecsetet is, de jobb megoldás, ha keményebb szélűvel dolgozol és a terület határait utólag lágyítod. Erre azért van szükség, hogy a módosított rész ne legyen olyan feltűnő, jobban illeszkedjen a képbe.

Az ecset felső opciós során találod a Refine Edge gombot. Ezt lenyomva egy beállító ablakot kapsz a fenti lehetőségekkel. A terület széleinek elmosásához emelj a Feather csúszka értékén!

Jobban láthatod a módosításod hatását, ha alul a piros Custom Overlay Color gombra kattintasz. Ez piros maszkkal borítja be a képet, kivéve a kijelölt területeken. A szélek lágyításának beállítása közben ezen tökéletesen ellenőrizheted, hogy mely részeken milyen erősségű lesz az előbbi ecset hatása. A piros területeken egyáltalán nem, az átlyukasztott részeken teljes egészében érvényesül majd az effekt.5. Vegyünk vissza
Amennyiben túl erősnek találod a világosítás eredményét látogass el a Layers palettára, ahol láthatod, hogy a szemek kijelölt területe egy külön maszk-réteget kapott Bright Eyes 1 néven. Ha az effekt hatását egy kicsit csökkenteni szeretnéd nincs más dolgod, mint a réteg fölötti Opacity mezőbe kattintani és a megjelenő csúszkán beállítani a kívánt erősséget. Az alapérték 100%, amit példánkban 60%-ra csökkentettünk. Így már valamennyivel emberibb lett a tekintet, de azért mégis feltűnő az eddigi ténykedésünk hatása is.6. Tiszta tekintet
Vidd a fenti kép fölé az egérmutatót és láthatod az eredeti képállapotot is. A végeredmény sokkal tisztább, világosabb, áthatóbb tekintet.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !