Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Színegyeztetés

szint: könnyű


Eltérő színtónusú képeinket varázsolhatjuk hasonló színhatásúvá következő tippünk segítségével.


 

Zavaró képelem eltávolítása III.


szint: könnyű

Néhány rövid cikkel ezelőtt már bemutattuk a Photoshoppos Patch Tool használatát, akkor képelemek másolására befogva. Most szintén ezt az eszközt vettük elő, hogy oda nem illő kábeldarabokat nyirbáljunk ki a képből.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Zavaró képelem eltávolítása III - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Fenti képünkön túlságosan zavaró a macska melletti-mögötti belógó kábel, melyet pirossal kereteztünk (de valószínűleg enélkül is feltűnő). Viszonylag egyszerűen, rövid utómunkával eltávolíthatjuk.


2. Mintaterület
Mindössze egy olyan terület, olyan mintázatra van szükségünk a kép más részén, amely pontosan megegyezik azzal, amilyen a zavaró képrész lenne kábel nélkül. Ezúttal egyszerű a dolgunk, mert a felette lévő terület pont olyan árnyékot ad. A mintavételre szánt terület színének és világosságának nem kell feltétlenül egyeznie azzal, ahová másolni akarjuk.

Válaszd ki az eszközpalettáról mondjuk a Polygonal Lasso Toolt (L billentyű), majd jelöld körbe a kiválasztott rész, amivel később befoltozhatjuk a hibás területet.3. Takargatás
A hibás terület eltakarásának ettől a lépéstől kezdve számtalan módja lehet. Az egyik a javító ecsetek között található Patch Tool (foltozó eszköz), mely a J billentyűvel is előhívható. Ha az eszközpalettán éppen nem ez aktív, felülről a hetedik ikonhelyen tartsd nyomva az egér bal gombját és kiválaszthatod a listáról.

Az eszköz kiválasztása után fent megkapod az opcióit, melyeknél válaszd ki a Destination pontot. Ennek hatására a kijelölt terület rátakar a hibásra. Ahhoz viszont, hogy eltakarja még rá kell húznunk, akárcsak egy takarót. Rákkattintva és az egér bal gombját folyamatosan nyomva húzd a kijelölt területet a kábeles részre úgy, hogy a kábelt teljesen eltakard. Közben azért ügyelj arra is, hogy az árnyékos-világos területek is pontosan illeszkedjenek!
4. Wireless cat
Amint elengedted az egérgombot a kijelölt terület rámásolódik a régire és teljesen eltakarja a kábelt. Egy újabb körben a macska füle fölötti, árnyékban lévő kábeldarabot is ugyanígy távolíthatod el. Itt már azonban könnyebb dolgod lesz, hiszen nagyjából homogén területet kell másolni.

Ennél a javító eszköznél vigyázni kell arra, hogy a túl nagy világosság különbségeknél a másolt területek határán beszűrődés keletkezhet. Ha például egy világos területet közvetlenül egy sötét mellé teszel, a szoftver egy lágy átmenetes sötét folttal próbálja elmosni a két rész határát, vagyis belemaszatol a világos képrészbe. Ennek elkerülése azonban már egy másik történet, egy másik képpel.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !