Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2014.02.23.

Android: Retro Photo Camera

 


Beöregíthetjük mobilos fotóinkat.


 

Pixelesítés


szint: nagyon könnyű

Jobbára nem szeretjük ha fotónkon otromba pixelek virítanak, de akadhat egy-két szituáció, amikor szükség lehet - ha nem is a teljes kép, de egy részének pixeles elmosására. Ilyen amikor a képet bárki számára megtekinthetővé tesszük (például webgalériánkban), de bizonyos részei nem publikus, személyes adatokat tartalmaznak. Lehet az egy rendszám, egy név felirat, vagy egy arcrészlet.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Pixelesítés - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Ennél a fényképnél a rendszámtábla feliratát szeretnénk elmosni, melyhez először is ki kell jelölnünk a pixelesítendő területet.


2. Szabadság a kijelölésben
Mivel ez a terület többnyire nem szabályos, nem párhuzamos a fotó széleivel, így például a téglalap kijelölővel nem sokra megyünk. Szerencsére akad itt egy Szabadkézi kijelölő eszköz, amely az F-billentyűvel könnyedén elérhető.

Ha egyenes vonalak mentén szeretnél vele körbejelölni valamit, közben tartsd nyomva a Shift gombot. Így kattintástól-kattintásig szabályos vonalakkal dolgozhatsz. Négy ilyen vonallal gyorsan körbe is jelöltük a feliratot tartalmazó területet.


3. Kockás terítő
Nincs más hátra, mint a felirat kikockázása. Ehhez a Filters/Blur/Pixelesítés menüpontot választottuk. Munkaablakában két értéket adhatsz meg, a kockák szélességét és magasságát. Ez alap beállításban 'px' vagyis képpontban megadott érték. Maradjon is így!

Példánknál 4-5 pixeles kockaméretnél már olvashatatlan a felirat, de persze más tetszőleges értéket is megadhatsz. A két ablak értékmegadása összekapcsolt, amit a jobb oldalukon látható lánc ikon jelez, ezért elég csak az egyikbe beírni a kívánt méretet, a másik ugyanezt az értéket kapja. Ha a lánc ikonra kattintasz eltérő méreteket is megadhatsz a két ablakban, de így a nagy pixelek nem lesznek kocka alakúak.4.Kikockázva
Ronda persze, de egy fokkal jobban mutat és nem annyira feltűnő, mint egy nagy fekete téglalap. Ráadásul ugyanolyan hatásosan ellátja feladatát.

A pixelesítést használhatjuk arra is, hogy a webre felpakolt képeinket megvédjük az illetéktelen felhasználástól. A fotó megfelelő részére felvitt pixeles sáv egyfajta vízjelként működhet.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !