Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2011.04.12.

Tartalomfüggő kitöltés II. (CS5)

szint: könnyű


Drótok, vezetékek nélkül szebb az égbolt.


 

Arcbőr simítása Photoshopban


szint: haladó

Kimondottan portré utómunkánál használható tippünk a digitális szemránckrém felvitelének mikéntjébe vezeti be az olvasót. Bár a példafotón szereplõ kisfiúnak nincs igazán szüksége arcbõr finomításra, de készséges és hálás fotóalanynak bizonyult és jól szemléltethetjük, hogy a lenti mûveletsor, szinte bármilyen portrénál hatásosan alkalmazható. Ráadásul, aki előző tippünk lépéseibe is beletanult, az könnyebben hasznosíthatja majd ezt a műveletsort, hiszen újra alkalmazni fogunk rétegmaszkot.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Arcbőr simítása Photoshopban

Bár a példafotón szereplõ kisfiúnak nincs igazán szüksége arcbõr finomításra, de készséges és hálás fotóalanynak bizonyult és jól szemléltethetjük, hogy a lenti mûveletsor, szinte bármilyen portrénál hatásosan alkalmazható.

A Layer/Duplicate Layer paranccsal duplázd meg a kiindulási réteget. Ezután a Filter/Noise/Dust&Scratches parancsot használva lágyítsd a képet. Radiusnak nagyjából 3-10 közötti értéket állíts be, ízlés szerint. A lényeg az legyen, hogy az arcbõr minél simábbnak tûnjön, de ne vidd túlzásba ! A Threshold maradjon nulla. Ha nagyon sima arcbõrt szeretnénk, mondjuk egy nõi magazin címlapjának agyonretusált stílusában, akkor egy további Gaussian Blur, vagy Smart Blur effektel tehetjük elmosottabbá a bõrt. A bõrön kívüli részletek ennél a lépésnél lényegtelenek, tehát nem baj, ha a szemek, vagy a haj is teljesen elmosódott lesz. A következõ lépéseknél visszaállítjuk ezek eredeti állapotát úgy, hogy a bõr sima marad.

Ezután a két réteg átlátszóságát (Opacity) állítsd kisebbre, így az alsó rétegen lévõ eredeti képállapot jobban áttûnik és a bõr eredeti struktúrájából is látszik valami. Az elmosás túlzottan természetellenes hatást kölcsönöz a bõrnek, ezért szerencsés, ha kissé látszik az eredeti állapot is. Összességében az elmosás domináljon, ezért célszerû az átlátszóságot 60-70% környékére állítani. Ha csak kisebb mértékû bõrsimítást szeretnél, ez az érték lehet kevesebb is.
Amint elkészültél, hozz létre egy rétegmaszkot a lent jelölt ikon segítségével !

A következõ lépések sokban megegyeznek a legutóbbi rétegmaszkos leírásunkban olvashatókkal. Az E gombbal választhatod ki az Eraser (radír) eszközt. Az opciói maradjanak alapbeállításon (Brush, 100%, 100%). Válasz egy lágy szélû, közepesen nagy ecsetet, jobban mondva radírt. A radír eszköz segítségével a felsõ réteg egyes területeit átlyukaszthatod, így az alsó, eredeti réteg tûnik át ezeken a részeken. Így a két rétegen egyfajta maszk jön létre.
Azokat a területeket fesd át a radírral, amelyek részleteket tartalmaztak. Tehát az arc karakteres részeit, kivéve a nagyobb bõrfelületeket, amelyeket simának akarunk tudni. A radírozandó részek tehát, a haj, szõrzet (szemöldök, esetleg szakáll/bajusz/borosta), szemek, szempillák, száj, orrlyukak, fül, stb. Itt is az a mottó, hogy „Ízlés szerint”. Ez a lépéssor azért nehéz, mert a saját kreativitásodra kell hagyatkoznod. Ha van látható ruharészlet is a portrén, azt is radírozd át, mivel a ruhaszövet struktúrája sem mutat jól túlságosan elmosva. A festegetés (radírozás) hatására láthatod, hogy ezek a részek visszanyerik eredeti állapotukat, miközben a lágyított bõr az eredeti marad. Az ecsetméretet közben célszerû váltogatni. Nagyobb, összefüggõ területeknél használj nagyobb ecsetet, apróbb, jobb odafigyelést igényló részeken kisebbet.
Ha valamit elrontottál, tehát olyan területet radíroztál ki, amelyet mégsem kellett volna, a B gombbal válts át Brush (ecset) eszközre, válassz ki egy hasonló méretû ecsetet és fesd vissza a változást !

Ha a elkészültél, a Layer/Flatten Image paranccsal egyesítheted a rétegeket, majd mentheted a képet.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Arcbőr simítása II. Photoshopban
Nem is annyira simítunk, mind inkább megküzdünk a szeplők seregével.
Arcbőr simítása III. Photoshopban
Ha vékonyabbá nem is, de simábbá tehetjük egy politikus arcán a bőrt
Ráncok ellen Photoshopban (CS5)
Múltkor kiemeltük a ráncokat, most eltüntetjük.
Bőrhibák javítása Photoshopban
Néhány pattanástól nem esünk kétségbe.
Arcbőrszín Photoshopban
Vesszen a sápadtság, éljenek a pirospozsgák!
High key-hatás Photoshopban
Hájkí, bébi!
High key-hatás II. Photoshopban (CS5)
Nagyon túlvilágított, grafikára emlékeztető effekt. Hajrá!
Tekintet kiemelése Photoshopban
Az átható Photoshop tekintet titkát osztjuk meg veled.
Arcformálás Photoshopban
Fájdalommentes plasztikai sebészet.
Cserzett arcbőr Photoshopban
Szoftveres szolibérlet.
Merész színű rúzs Photoshopban
A megszokott piros-rózsaszín árnyalatok helyett keressünk valami szokatlanabb színt az ajkaknak. És még kozmetikusra sem lesz szükség.
Hajfestés Photoshopban
Kreatív tipp, nem csak hölgyeknek!

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások

bigblood
2010.08.11 20:17:31

hogy lehet ezt a programot letölteni...help!!!

 

 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !