Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2010.09.20.

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Filmszemcsézet

 


Analóg filmhez hasonló effekt. Telehintjük a "vásznat".


 

Színfátyol eltüntetése II


szint: könnyű

Szűrőket már nagyon régen használnak a fotográfiában a színek helyrerakására, vagy éppen eltolására. Az előbbi csoport legismertebbjei a színhőmérséklet korrekciós szűrők, melyek digitális változatát a Photoshop Elementsben is megtaláljuk, és ha a színek nem sikerültek valami jól, egy kis segítséget jelenthetnek a helyrerázásukban.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Színfátyol eltüntetése II - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Megkapó tekintet, de túl meleg, vöröses színekkel, amin szerencsére elég könnyedén segíthetünk.


2. Szűrőkészlet
Egy új rétegen egyedi szín, világosság és kontraszt módosító effektusokat vihetünk a kép fölé, melyek mint egy fátyol, megváltoztatják az alattuk lévő képtartalom jellegét. Színfátyol ellen pedig egy újabb színfátyol lehet csak hatásos.

A Layers, vagyis a rétegek palettáján válaszd ki a fent látható ikont, majd a lehulló menüből a Photo Filter pontot.


3. Színvarázsló
Beállításait az Adjustments ablakban találod, ahol a legfölső pont (Filters) melletti menüből választhatod ki a színhőmérséklet korrekciós szűrőket. Hivatalosan ez az első hat darab.

Színeink vöröses, meleg hatásúak, így csökkentésükhöz egy ellentétes, hűvös, kékes szűrőre lesz szükség. Mi a Cooling Filter (82) típusút választottuk. Nagyon fontos, hogy az ablak alján jelöld be a Preserve Luminosity pontot, így a kép világosságára nem lesz hatással a kiválasztott szűrő.

A színhatást a Density csúszkával erősítheted. 0 értéken semmi hatása, 100%-on viszont teljesen kékessé teszi a képet. Bár a csúszkát 25% körüli értékre állítva egész szépen csökkenthető a vöröses fátyol, mégis azt javasoljuk, hogy állítsd be 100%-ot. Ez egy eltúlzottan kékes hatást ad majd, de később korrigáljuk.4. Megéri a plusz kör
Visszatérve a Layers palettára a Photo Filtert egy külön rétegen találod a kép fölött. Maradjon ez a réteg kijelölve, hatását pedig az Opacity (átlátszóság) csúszkán csökkentsd. Esetünkben 25% körül már egész jó eredmény született.

Bár látszólag egy felesleges körnek tűnik ez a sok csúszkatologatás, mégis van értelme. A Photo Filter Density csúszkáját már az előző menetben 25%-ra állíthattuk volna és akkor megspóroljuk ezt a lépést, de a Density és a réteg Opacity beállításainak nem sok köze van egymáshoz, nem ugyanazt a hatást adják. 25%-os átlátszósággal (Opacity) a teljesen kékké tett kép természetesebb színeket ad.5. Természetesen
Jól jön, ha a képen fehér, vagy szürke felület is van, mint példánkban a háttérfal. Ennek eredeti színéhez viszonyítva könnyen belőhetjük az Opacity szükséges mértékét. Ezután már csak a két réteg egyesítése (Layer/Flatten Image) és a kép mentése van hátra.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !