Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonHarmadik szem|2009.12.08.

Sziklák / Virágok

 


Vissza a természetbe!


 

Fotó vágása III


szint: könnyű

Eddig kivágtunk már szabályos négyszög és ellipszis alakzatot a képből, de mi van ha a fotó egy részét valamilyen egyedi alakban szeretnénk kimetszeni, például virág, vagy szív mintával. Ez is megoldható.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Fotó vágása III - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Hagyjuk most a szívecskés alakzatokat - bár lefogadom az lesz a legnépszerűbb - és nézzük ezt a halas képet. Vágjuk ki a főtémát mondjuk....hmm, hal alakban.

Ne ijedj meg! Nincs szükség rá, hogy az egérrel megpróbálj hal formát rajzolgatni. Erre valók a Custom Shapesnek nevezett Photoshop alakzatok. Van belőlük egy rakat, biztos találunk hal formát is.

Szívecske, kisvirág egész biztosan van....


2. Ikon bujtatja
Az említett alakzatokat a képen jelzett ikonnal tudjuk előcsalogatni az eszköztárról. Ha az U billentyű lenyomása után nem ez az ikon aktív, tartsd nyomva az egérgombot a helyén és a felbukkanó menüből válaszd ki. A neve Custom Shape Tool, vagyis egyedi alakzat eszköz.3. Egyedi alakok
Miután megtaláltad az ikont és rákattintottál a képmező tetején megjelenő opciók között válaszd ki először a Paths (görbék) ikont, majd a Shape menüből a tetszőleges alakzatot. A Phortoshop jó pár alakzatot kínál, de mindet be szeretnéd tölteni, kattints a kiválasztó ablak jobb felső sarkában lévő kis nyílra és a megjelenő menüből válaszd ki az All (mind) lehetőséget.

Ha megtaláltad a neked tetsző formát kattints a képére! Mi megtaláltuk a halat. Igaz, hogy tonhal, de jó lesz.
4. Csak a körvonal
Mivel előzőleg kijelöltük a Paths opciót, a képre húzott alakzatnak csak a körvonalai lesznek láthatók, tehát "görbeként" jelenik meg a képen. Kattints a kép egyik sarkába, majd a bal egérgombot nyomva húzd a mutatót az átellenes sarokba, nagyjából addig, amíg a kellő méretű körvonalat eléred!
5. Tegyük helyre!
Most térj vissza az eszközpalettához és válaszd ki az előbb kijelölt felett lévő ikont. A neve Path Selection Tool, és az A billentyűvel is eléred.

Ezen eszköz segítségével a körvonal szabadon mozgatható a kép fölött. Állítsd oda, ahol ki szeretnéd vágni az alakzatot!
6. Átalakítás
Kattints a körvonal belsejébe a jobb egérgombbal és egy lehulló menüt kapsz. Itt jelöld ki a Make Selection (kijelöléssé alakítás) pontot. A felbukkanó ablakban nyomj automatikusan OK-t.
7. Tetszőlegesen
Körvonalunk most már kijelölés, mégpedig a terveink szerint való, hal alakú.

Bármit kezdhetsz vele. Megváltoztathatod a kijelölésen belüli kép világosságát, kontrasztját, színeit, kitöltheted színnel, vagy mintázattal, kivághatod és átrakhatod egy másik képre, vagy készíthetsz csak az alakzatból egy új réteget a fotón.
8. Fantázia kérdése
Csak a fantáziád szabhat gátat a lehetőségeknek. Példánkban a kijelölt területet Ctrl+C-vel vágólapra másoltuk, majd Ctrl+V-vel beszúrtuk a kép eredeti rétege fölé új rétegként. Ezután a réteg beállításoknál (Blending Options) árnyékot és belső fényszegélyt kapott kék színből.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !