Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.09.

Genuine Fractals PrintPro plugin

 


Bemutatjuk napjaink egyik legjobb képméretező szoftverét.


 

Adobe Photoshop Lightroom - Színkalibráció


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom - Színkalibráció - www.digiretus.hu1. Kalibrációs ablak
Célunk egy olyan egyedi színprofil létrehozása, amely csak egy bizonyos fényképezőgép képeire lesz hatással. És itt nem egy típust értek, hanem egy bizonyos modellt, vagyis saját gépünket.

Nézzünk elsőként egy egyszerűbb profilbeállítást, amit bárki könnyedén elvégezhet!

Az ehhez szükséges kezelőket a Develop szekció szerkesztőpalettáinak legalján, a Camera Calibration ablakban találod.


2. Előkészületi beállítás
Mielőtt nekiülnénk érdemes ellátogatni az Edit/Preferences menübe, azon belül pedig a Presets fülre. Ellenőrizd, hogy be van-e jelölve a Make defaults specific to camera serial number lehetőség. Ez a pont arra utasítja a Lightroomot, hogy a mentett alap beállításokat egy bizonyos szériaszámú fényképezőgéphez rendelje.
3. Beköszönt az ősz
Ha bejelölted térj vissza az említett kalibrációs ablakhoz és állíts be tetszőleges színeket. Később ezek jellemzik majd a fényképezőgéped által készített képeket.

A Reset Shadows részben az árnyékokat teheted zöldesebbé, vagy bíbor árnyalatúvá. A Red, Green és Blue szekciókban a vörös, zöld és kék színtartományok színezete (Hue) állítható melegebbre vagy hidegebbre, illetve telítettsége (Saturation) csökkenthető vagy növelhető.

Mi a nyári színek helyett őszi hangulatot, vöröses lombozatot állítottunk be, de tetszőleges értékeket is megadhatsz, ízlésed szerint.
4. Alapvetés
A kalibrációt a Develop/Set Default Settings paranccsal mentheted. Egy megnyíló ablakban a Lightroom közli a fényképezőgépet típusát és szériaszámát. A beállítások ettől kezdve az ugyanilyen szériaszámmal rendelkező gép össze képére érvényesek lesznek. Ehhez azonban használnod kell az Update to Current Settings gombot, amely véglegesen elmenti a beállított kalibrációt.
5. Hasonló sémával
Az ezután behívott képek - feltéve, hogy ugyanazzal a géppel készültek - már alapból ilyen színekkel jelennek meg a Lightroomban.

Ha törölni szeretnéd a kalibrációt a Develop/Set Default Settings menüpont alatti Restore Adobe Default Settings gombbal teheted.
6. Sorban
Abban az esetben, ha előzőleg egyszerre több képet is behívtál, az elsőn (vagy a sorozatra jellemzőn) csináld meg a fenti első négy lépést. Ezután a többi képre kattintva a szerkesztő paletta alján lévő Reset gombbal bármelyikre alkalmazhatod az egyedi színprofilt.

Az egyedi színprofil beállításának azonban nem csak ez a lényege. Segítségével a valósághoz közelebb álló színekre is rábírhatjuk gépünket, egyszóval kalibrálhatjuk. Ehhez azonban már némi külső segédeszközre is több időre is szükségünk lesz. Legközelebb erről lesz szó...

Ajánlott Lightroom videó


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !