Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Víztükör hatás

szint: haladó


Becsapjuk magunkat és mindenkit egy utólag telepített műtó segítségével.


 

Átütés II.


szint: könnyű

Ismét egy példa, mire használhatók a Photoshop rétegstílusai. Ezúttal egy málladozó téglafalra helyezünk feliratot, majd szépen beöregítjük, hogy minél jobban illeszkedjen a fal hangulatához.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Átütés II - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Keres valami meggyötört téglafalat, vagy penészes, málladozó beton textúrát, vakolatot! Szóval valami olyan felületet, ahol nem mutat idegenül a felfestett szöveg.


2. Egyelőre idegen
Válaszd ki az eszközök közül a Horizontal Type Toolt (T billentyű), majd a fent megjelenő opcióknál állíts be tetszőleges betűtípust, méretet és színt!

Kattints a falfelület egy pontjára - ahol kezdeni szeretnéd a feliratot - és írd rá a kívánt szöveget. Az egyelőre úgy fog kinézni, mintha a fényképre nyomtatták volna, de mindjárt teszünk róla, hogy valódi, meggyötört falfeliratként mutasson.3. Raszterként
Ehhez először is a vektoros feliratot bitmap réteggé kell alakítanunk. Kattints jobb egérgombbal a felirat rétegén, majd a menüjéből válaszd ki a Rasterize Type parancsot! Így egy alakítható bitmap réteget kapunk, amely szabadon összemosható az alatta lévő kőfal pixeleivel.
4. Stílusosan
Még mindig a szöveg rétegén vagyunk, melyre duplán kattintva megjeleníthető a rétegstílusok ablaka. Ennek alján találod a pixelek átütésének vezérlő csúszkáit. Az átütés segítségével az alsó vagy a felső réteg bizonyos világossági tartományai átlátszanak a felső rétegen. Főleg az Underlying Layer csúszkákra lesz most szükségünk, hiszen a feliratunk egyöntetű piros, ennek hatására viszont az alsó (fal) réteg gazdag struktúrája itt-ott átüthet a szöveg felületén.

Ha például azt szeretnéd, hogy a fal fehér, penészes foltja látszódjanak a feliraton is, húzd az alsó jobboldali csúszkát balra, ha a téglák közti sötét részeket szeretnéd láthatóvá tenni a szövegen is, akkor a bal oldali, fekete csúszkát kell jobbra tolnod.

Sokkal jobb, természetesebb eredményt érhetsz el, ha nem az egész csúszkát, csak a felét húzod odébb. Ez ugyanis kétfelé bontható, így nagyon finoman szabályozható az átütés. Tartsd nyomva folyamatosan az Alt gombot, majd kattints a kívánt csúszka belső felére és így húzd!
5. Még valóságosabb
Természetesebb hatást kapsz, ha a szöveg szélét egy kicsit elmosod. Így olyan lesz, mintha valami sablonnal fújták volna a falra.

Válaszd a Filter/Blur/Gaussian Blur effektet és állíts be néhány pixeles elmosást, tetszés szerint!
6. Eggyé válva
A végeredmény olyan lesz, mintha a felirat valóban a falon lenn, mégpedig régóta. Átütnek rajta a fehér penészfoltok, kissé tompább és jól láthatók a fal egyenetlenségei is.

Egyesítsd a rétegeket a Layer/Flatten Image paranccsal és már mentheted is a képet!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !