Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2009.12.09.

Adobe Photoshop Lightroom 1.0 - Képek csoportosítása II.

 


Feltárul a képekhez rendelhető kulcsszavak sötét titka.


 

Ál-HDR hatás (CS5)


szint: könnyű

A most kiadott Photoshop CS5 demó már fel is ugrott a gépünkre, így megkezdődhet az új verzió fontosabb fotóretusáló képességeinek bemutatása. Elsőként kezdjük egy régi kedvencünkkel az árnyékos képek világosításával. Erre az új verzió egy minden eddiginél jobb és finomabban beállítható megoldást kínál, úgyhogy a régi módszereket lassan pihenni is küldhetjük.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Ál-HDR hatás - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ez a kép meglehetősen sötét, legalábbis az alsó és jobboldali részén. A bal felső részre eső háttér viszont elég világos ahhoz, hogy egy könnyed világosság emeléssel még tovább rontsuk.

A megoldás a Photoshop CS5 új mű-HDR lehetősége. Célunk pedig nem más, mint az árnyékok világosítása, a túl világos területen érintetlenül hagyásával.


2. Mű-HDR
Ezt az új eszközt az Image/Adjustments/HDR Toning menüpont alatt találod. Megnyíló ablakában egy nagy rakás csúszka fogad.

Metódusként (Method) érdemes a Local Adaptationt választani, mely alapból is elég jó munkát végez a fotón. Már csak finomítanunk kell az eredményen. Mi a fenti beállításokat használtuk.

A Radius segítségével beállíthatod, hogy az élek mentén milyen mélységben világosítson a szoftver. Alacsony értéknél egész vékony, részleteket kiemelő lesz a világosítás, magas értéken inkább foltszerű.
A Strength szabja meg ennek a világosításnak az erősségét.

A Gamma érték a fehér és sötét területek arányát állítja, egészen magasra tolva szürkére mosott képet kapunk, kevés kontraszttal.
Az Exposure a kép expozíciójára lesz hatással, vagyis a teljes világosság befolyásolható.
A Detail segítségével csökkentheted, vagy növelheted a részletek kontrasztját, így teljesen mosott, vagy szemet bántóan aprólékos, kontrasztos eredmény születhet.
A Shadow a legsötétebb képterületeket világosítja vagy sötétíti, mag a Highlight ugyanezt teszi a legvilágosabb részeken.

Végül a Vibrance csúszkával befolyásolhatod a legerősebb színek telítettségét, a Saturationnel pedig az összes szín erősségét.3. Görbe
Az ablak alján lévő Toning Curve and Hisztogram részt lenyitva egy világossági hisztogramon ellenőrizheted a tónuseloszlást, például, hogy milyen arányban buktak be a sötétek, vagy égtek ki a világos részek.

A hisztogramon lévő görbével szükség szerint tovább befolyásolható a képvilágosság. Példánkban ezt a részt nem használtuk.
4. Barátságosabban
A kész képen az árnyékban lévő területek sokkal világosabbak, kiegyenlítettebbek, és a háttér túl világos részei sem égtek ki jobban.

Legközelebb ettől az állapottól folytatjuk, egy nagyon egyszerű módosítással, mely szintén a CS5 egyik új képességébe enged majd betekintést.
5. Műanyag
Ha jelentősen növeled a Gamma és a Radius értéket, valamint enyhén az expozíciót, a weben igen népszerű, eltúlzott tónuskorrekciót is elérhetsz. Ha a HDR Toning parancsot másodszor is beveted a végeredmény igen drámai lesz.


Kapcsolódó anyagok:

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !