Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPS Elements|2009.12.09.

Pasztelkréta hatás

szint: könnyű


Élethű grafika, rajztudás nélkül.


 

Egyenes horizont (CS5)


szint: nagyon könnyű

Folytatjuk ahol a múltkor abbahagytuk, de most a kissé félrefordult dőlését állítjuk be. A módszer egyben a Photoshop CS5 egy új gombjának működését is bemutatja.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Egyenes horizont III - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ezen a fotón dolgoztunk legutóbb, akkor a sötétebb részekbe csempésztünk némi világosságot. Van azonban még munka rajta. Például az enyhe jobbra dőlése, ami a szabályos épületek esetében még zavaróbb, mint például egy portrénál.

Most ezt állítjuk helyre a CS5 legújabb eszközével.


2. Régi-új
Azaz, hogy nem olyan régi ez az eszköz, hiszen az alap "szerszámunk" a jó öreg Ruler Tool (vagy korábban Measure Tool - Mérő eszköz), mely az I billentyűvel is előcsalogatható.

Elég csak kinéznünk egy olyan élt a képen, ami eredetileg vízszintesnek, vagy függőleges kéne legyen, majd a jobb gombot folyamatosan nyomva a Ruler eszközzel húzz egy mérővonalat a ferde él mentén. Ezzel kijelölöd a kép dőlési szögét.3. A gomb
Az újdonságunk egy gomb a Ruler eszköz felső opciós sorában. Jobban mondva kettő, de nekünk most az első a fontos. A Straighten gombra kattintva, a szoftver azonnal egyenesbe hozza a képet, ha a dőlés inkább a függőlegeshez volt közelebb, akkor abszolút függőlegessé teszi. Ennyi. Nincs szükség a korábbi módszerekre, például a mérés után az Image Rotation menü használatára. Csak egy gombnyomás az egész.

A Clear gombbal törölheted a Rulerrel húzott vonalat és megismételheted a kijelölést.
4. Két legyet egy csapásra
Az új Straighten gombbal ráadásul egy plusz lépéstől is megkíméljük magunkat, hiszen a kép elfordításával (ahogy a bal felső kis képen látható) a vásznon üres, kitöltetlen területek maradnak, ahol nincs képinformáció. A gombnyomás az elforgatással együtt ezeket a használatlan területeket is levágja.

A kép vágása egy kis hátránnyal jár, a kép széleinek egy részét lemetszi a program, hiszen csak így lehet szabályos téglalap fotónk. De mi van, ha mi nem szeretnénk egyetlen pixelt sem elvesztegetni a képből, és inkább klónoztatnánk valamit az üres helyekre? Legközelebb erre is fény derül...


Kapcsolódó anyagok:

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !