Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Kékebb égbolt

szint: haladó


Borúlátás, szürkeség ellen is Photoshop.


 

Fotó vágása IV. (CS5)


szint: nagyon könnyű

Egy fényképet igényeink szerint megvágni nem nagy feladat. Számtalan egyszerű tippet adtunk már erre, de most következzék egy újabb, hiszen a Photoshop CS5 egy apró segítséget nyújt a fotósoknak. Ha az alap képkomponálási szabályoknak megfelelően szeretnénk vágni a képet jól jöhet a most bevezetett harmadoló segédvonal, mely segít a pontos illesztésben.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Fotó vágása IV - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ennél a fotónál csak a lényegre, a lovaskocsira szeretnénk koncentrálni, minden egyéb sallangot levágva a képről. Nagyon könnyű dolgunk lesz.


2. Vágókés
A vágáshoz használd a Crop Toolt (C billentyű), az ablak tetején megjelenő opcióknál pedig válassz egy tetszőleges képméret értéket (Width: szélesség, Height: magasság). Mi a képeslap méretnek megfelelő 15 x 10 cm-t használtunk, ez vágás után megtartja a fotó eredeti, 3:2-es oldalarányát is.3. Illesztés
Most húzz tetszőleges méretű vágókeretet a megtartani kívánt képterületre. Közben láthatod, hogy a kereten belül harmadoló segédrácsot is berajzolt a szoftver. Ha nem látható a segédrács az iménti, felső opciós sorban válaszd ki a Crop Guide Overlay menüt, majd ezen belül a Rule of Thirds pontot.

Miután beállítottad a vágókeret méretét, a belsejébe kattintva, majd az egérgombot nyomva tartva tetszőleges helyre igazíthatod. A sarokpontokat elhúzva a méretét és megváltoztathatod utólag. A lényeg, hogy a négy harmadoló metszéspont egyike a főtémára kerüljön. Esetünkben ez a ló feje.
4. Harmadpontban
Nyomd meg az Entert és a kijelölt területet azonnal kimetszi a szoftver. A hangsúlyos harmadolópont pedig az általunk kívánt területre esik. Ennyi az egész!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !