Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2014.06.17.

Színezés Photoshopban

szint: könnyű


Kiszínezünk egy fekete-fehér képet


 

Ráncok ellen (CS5)


szint: haladó

Nehéz feladat, de a Photoshop CS5 új, tartalomfüggő "gyógyecsetje" talán ezzel is megbirkózik. Persze szükség lesz még hozzá egy kis szépérzékre is, valamint némi jártasságra a Photoshop klónozó és textúra javító eszközeinek kezelésében.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Ráncok ellen - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
E mélyen barázdált, szem körüli ráncok eltüntetése egy plasztikai sebész számára sem két perc. Nekünk viszont nem fog sokkal tovább tartani.


2. Bevált újdonság
Természetesen a jól ismert klónozó, javító ecsetekhez kell fordulnunk, melyek a kép más részeiről vett mintával töltik ki az átfestett területet, jelen esetben a ráncokat.

A CS5-ben egy újabbat is találunk, melyről már volt szó. Content-Aware Spot Healing Brush, vagyis Tartalomfüggő foltjavító ecset a neve. A többi között találod, de ahhoz, hogy tartalomfüggő legyen a felső opciós sorban be kell jelölnöd a Content-Aware lehetőséget.

Méretként válassz a legvastagabb ránctól valamivel szélesebb, éles peremű ecsetet!3. Pepecs munka
Következik a lényeg a ráncok eltávolítása. Ez attól függően, hogy mennyire nehéz területtel dolgozol, vagy mennyire vagy jártas ebben a témában, eltarthat néhány percig.

Közepesen hosszú vonásokkal haladj a ráncok mentén, a végüktől befelé. Mindig a vékonyabbakkal kezd.

Amennyiben lehetséges, ne a fenti képhez hasonló, csak a ráncokat tartalmazó arcterületen dolgozz, mert a javító ecsetnek valahonnan mintát is kell vennie és szerencsés ha nagyobb, ráncmentes arcfelület is van a képen. Sokkal szebb lesz az eredmény.
4. Ismétlődés
A tartalomfüggő javító ecset hasonlóan dolgozik, mint a korábbiak, vagyis megvizsgálja az átfestett területet, majd annak tartalma alapján a kép más részéről vett mintával tölti ki. Éppen ezért előfordulhat, hogy bizonyos területeken hasonló mintázatok alakulnak ki. Nagyon zavaró tud lenni és azonnal lebuktatja a photoshoppozót.

Ha ilyet veszel észre egyszerre fesd át az ismétlődő mintákat, vagy vonások helyett finoman pontozva próbáld eltüntetni az egyiket. Ha az egyik mintázat eltűnt, a másik már egy vonással törölhető.
5. Textúra
Bármilyen jól dolgozol is, a tartalomfüggő kitöltés túlságosan sima, bőrre egyáltalán nem emlékeztető javított, foltos területet hagyhat vissza.

Ha az opciós sorban átkattintasz a Proximity Match jelölőre és óvatosan újra átfutsz a terület szélein, az jobban illeszkedik majd a bőrtextúrába.

Még jobb eredményt kapsz, ha a Spot Healing Brush helyett sima Healing Brust használsz és kézzel mintát véve az arc ráncmentes bőréről, ráfested a textúrát a túl sima területre. Ezáltal némileg hihetőbb lesz a hatás.
6. -25 év
Ha végső simításként a szürkés, sötét arc színeit is eltoljuk egy kissé a Selective Color segítségével, mindjárt élettelibb lesz a hatás. Sőt, ha a szemránckrém reklámok egyik kedvenc trükkjét, a világosítást is bevethetjük, mivel a világosabb arcbőr fiatalabbnak tűnik a fotón.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Arcbőr simítása Photoshopban
Ha nem használ a szemránckrém, marad a Photoshop.
Arcbőr simítása II. Photoshopban
Nem is annyira simítunk, mind inkább megküzdünk a szeplők seregével.
Arcbőr simítása III. Photoshopban
Ha vékonyabbá nem is, de simábbá tehetjük egy politikus arcán a bőrt
Cserzett arcbőr Photoshopban
Szoftveres szolibérlet.
Bőrhibák javítása Photoshopban
Néhány pattanástól nem esünk kétségbe.
High key-hatás Photoshopban
Hájkí, bébi!
High key-hatás II. Photoshopban (CS5)
Nagyon túlvilágított, grafikára emlékeztető effekt. Hajrá!
Arcbőrszín Photoshopban
Vesszen a sápadtság, éljenek a pirospozsgák!
Arcformálás Photoshopban
Fájdalommentes plasztikai sebészet.
Tekintet kiemelése Photoshopban
Az átható Photoshop tekintet titkát osztjuk meg veled.
Merész színű rúzs Photoshopban
A megszokott piros-rózsaszín árnyalatok helyett keressünk valami szokatlanabb színt az ajkaknak. És még kozmetikusra sem lesz szükség.
Hajfestés Photoshopban
Kreatív tipp, nem csak hölgyeknek!

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !