Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Corel Paint Shop Pro Photo X2: színhiba eltávolítása

 


Újra ez az agyrém nevű kromatikus aberráció. De hívjuk csak egyszerűen színhibának, és tüntessük el!


 

Vörösszem hatás eltávolítása (CS5)


szint: nagyon könnyű

A Photoshop kistestvérében az Elementsben már régóta használhattunk vörösszem eltüntető eszközt, mely csak a legutóbb került át a profi szoftverbe. Pedig nem szégyen ha egy félautomata eszközzel dolgozunk, főleg ha ilyen pontosan működik. Egy rövid beállítás, két kattintás és a piros tekintetnek nyoma nem marad.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Vörösszem hatás eltávolítása IV - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Mentsük, ami menthető! Ha már a kép nem sikerült valami élesre, legalább a vörösszem effektust tüntessük el.


2. Javítók közt
A piros szemek eltávolítására szolgáló ecsetet a javító ecsetek eszköztárában találod. A jelzett helyen nyomva tartva az egérmutatót megnyílik a választómenü. A Red Eye Tool legalul látható.

Kattints rá, és nézzük az opcióit!3. Méret és erő
Mielőtt hozzákezdenél a munkának érdemes átfutni a beállításokat, melyeket a szokott helyen, a munkaablak tetején találsz. Mindössze két lehetőséged van. A Pupil Size beállítással a pupilla méretét adhatod meg, vagyis, hogy a módosítás milyen nagy területet érintsen és mennyire legyen erős, kontrasztos. Ha enyhe vöröses hatás látszik a szemen állítsd kisebbre. Erős piros foltoknál nagyobb érték lehet a szerencsés. Nagyra állítva a módosított terület sötétsége is nagyobb lesz.

A terület sötétségét a másik opcióval állíthatod be jóval pontosabban. Ez a Darken Amount, vagyis a sötétítés mértéke. Ha kevésbé kontrasztos a képed - akárcsak a fenti - nem érdemes túlzott sötétítést használni, mert a teljesen fekete pupilla nem kelt természetes hatást. Magas Pupil Size érték mellé amúgy sem érdemes túl erős sötétítést választani. Legjobb módszer, ha kísérletezel és ha nem jött be az eredmény a History palettán visszalépsz és újra kezded egy más beállítással.

Példánkban a képen látható értékeket használtuk.
4. Csak egy katt
Nincs más dolgod, mint a már beállított Red Eye Toollal a szemek vörös területére kattintanod. Ehhez előbb érdemes kinagyítani a képnézetet, ha szem túl kicsi rajta. Használj 300-400%-os nézetnagyítást és sokkal kényelmesebben dolgozhatsz.

Ahogy az előző pontnál írtuk, ha nem tetszik a végeredmény, lépj vissza egy szinttel a History palettán és próbálkozz újra!
5. Volt, nincs
A Photoshop eszköze szinte kiválóan dolgozik. Megfelelő beállításokkal senki nem mondja meg, hogy utólagosan dolgoztunk a vörösszemen.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !