Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Szelektív elmosás

szint: könnyű


Sugaras elmosás és érintetlenül hagyott főtéma.


 

Éjszaka


szint: haladó

Játék a színekkel és a tónusokkal a következő kis cikk lényege. Eljátszunk egy verőfényes napsütésben készült városfotóval, melyből néhány pillanat alatt esti kép lesz.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Vörösszem hatás eltávolítása IV - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Városrészlet, fényes nappal. Jó lenne megörökíteni este is, de kinek van ideje órákat dekkolni egy helyben? Próbálkozzunk meg valami esti színhatással kedvenc képszerkesztőnkben!


2. Alapok elrendezve
Először is a jól ismert kezdőlépés, a réteg megkettőzése (Layer/Duplicate Layer). Maradj a második, újonnan létrejött rétegen, majd a rétegpalettán állítsd be az összhatásmódot Color Burnre, az átlátszóságot (Opacity) pedig kb. 80%-ra.

Ez még csak a kezdet! A kép még egyáltalán nem hasonlít esti fotóra.3. Átmenet, máskép
Új lépésként ismét az Image/Adjustments menüben keresgéltem, és a Gradient Map pontot találtam. Igen könnyen ráhúzhatjuk a kép színeire a kiválasztott átmenet tónusait. Ezúttal is ezt tettem, mégpedig egy fekete-fehér átmenetet választva. Jobban mondva fehér-feketét, hiszen bejelöltem a Reverse opciót, mely megfordította az átmenet irányát. A végeredmény egy inverz fekete-fehér kép lett a második rétegen, és egy elég hatásos est effektus.
4. Színek vissza!
Minden szép és jó, csupán a színek túl erősek. Gondoljuk azt, hogy a kép nem sokkal naplemente után készült az úgynevezett kék órában. Ekkor már a színek nem olyan élénkek, mint nappal, így nem árt visszahúzni őket.

Nagyon fontos, hogy e lépés előtt kattints az alsó (Background) rétegre! A módosítást most ezen folytatjuk.

Az Image/Adjustments/Vibrance menüpontot látogattam meg, ahol teljesen lehúztam a Vibrance csúszkát, majd alaposan visszafogtam a Saturationt is. Így az alsó, színes réteg sokkal színtelenebbé vált, hihetőbb esti fotót adva végeredményül.
5. Esti áramszünet
A szerkesztés alatt legfeljebb egy-két perc telt el, a fotón viszont órák, leszámítva a Photoshoppal sem könnyen odavarázsolható lámpavilágítást. Így nézne ki a város est, áramszünetben.

Ha egyesíted a két réteget (Layer/Flatten Image), a fenti végeredményt mentheted. Minek megvárni a naplementét, ha van Photoshop is?!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !