Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.08.

Keretezés II: PhotoFiltre

 


Keret, keret hátán.


 

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Kábeles távvezérlés


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Kábeles távvezérlés - www.digiretus.hu1. Hol?
Először is csatlakoztassuk a fényképezőgépünket a számítógéphez a dobozában talált USB kábellel. A Lightroom a következő DSLR modelleket ismeri fel:

Canon: 1D Mk3, 1Ds Mk3, 1D Mk4, 5D (Windows x64 nem támogatott), 5D Mark II, 7D, 20D ( csak Mac), 30D, 40D, 50D, 350D, 400D, 450D, 500D, 1000D, 1D Mk2 (csak Firewire kábellel, Windows x64 nem támogatott), 1Ds Mk2 (csak Firewire kábellel, Windows x64 nem támogatott)

Nikon: D3, D3s, D3x, D200 (csak Mac), D300, D300s, D700, D90, D5000

A kábeles kioldó módot a fenti képen látható menüpont alatt (File/Tethered Capture) indíthatjuk el.


2. Opciók
Első lépésben egy beállító ablak jelenik meg, ahol a fontosabb opciók adhatók meg.
A Session részben nevet adhatunk a projectnek, ha pedig bejelöljük a Segment Photos by Shots lehetőséget, különféle alcsoportokba rendezi majd a szoftver a képeket. Ezek a csoportok mind külön nevet kaphatnak.
A Naming részben az egyes fájlok névsémája adható meg, valamint az első kép kezdő sorszáma.
A Destination szekcióban a mentési könyvtár választható ki.
Végül az Information ablakokban rövid megjegyzést, kulcsszavakat fűzhetünk a képekhez.
3. Távmunka
Az opciók beállítása után elkezdődhet a munka. A jól ismert Library ablak jelenik meg, ezúttal képek nélkül. Ide kerülnek majd sorban a távvezérelt képek. Ezek ugyanúgy jelennek meg, mint a merevlemezről behívott könyvtárak. Listázhatjuk őket kis nézőképekként, egyenként, két képet egymás mellé téve az könnyebb összehasonlításhoz, vagy akár négyfelé osztott ablakban. Bal oldalt a Folders szekcióban láthatjuk a mentési helyüket, mely az előzőleg megadott Session név alatt fut és ha engedélyeztük (Segment Photos...) alkönyvtárakat is készít a Lightroom.

Újdonságot csak a képernyő közepén megjelenő széles lebegő paletta jelenthet (piros kerettel jelöltük). Ez a kábeles távvezérlő panelünk. A következőkben szekciókra bontva átnézzük, milyen lehetőségeket kínál.
4. Panel (bal szél)
A vezérlőpanel bal oldalán elsőként a csatlakoztatott fényképezőgép típusa szerepel. Nekem csak azután volt hajlandó megjelenni, hogy egyet exponáltam a géppel.

Alatta a 2. pontban megadott Session név szerepel, tőle jobbra pedig az alcsoport neve, ha engedélyeztünk ilyesmit ugyanott. Ha rákattintunk szabadon átnevezhetjük.
5. Panel (közép)
A középső részen a fényképezőgép legfontosabb expozíciós beállításai jelennek meg. Ezeket a gépen kell beállítanunk, itt csak kijelzi őket a szoftver.

Az adatok a balról jobbra: záridő (sec), rekeszérték (f/), érzékenység (ISO), fehéregyensúly (WB).
6. Panel (jobb szél)
A panel jobb oldala a Develop Settings menüvel kezdődik. Itt több tucat képeffektus közül választhatunk, ugyanabból a listából, mint a Develop (képszerkesztés) Preset menüjében. Akad itt infravörös hatás, öregített fotó, hideg színek, negatív film színeffektus, stb. Bármelyiket választva a következő távkioldott kép ezzel a színeffekttel kerül behívásra.

A világosszürke, exponáló gombra emlékeztető kerek valami pont az, aminek látszik, egy virtuális exponáló gomb. A gépet kioldhatjuk a saját expo gombjával, de erre a körre kattintva is.

Végül két ikont kapunk, melyek közül a felsővel (X) bezárható a kábeles távkioldó panel, az alsóval pedig újra előhívható a 2. pontban bemutatott opciós ablak.

Ajánlott Lightroom videó


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !